PISZCIE PODOBNE TO MOŻE ŁASKAWIE ODPISZĄ. NIE BĄDŹMY BIERNI I NIE DAJMY SIĘ OSZUKIWAĆ! POKAŻMY ŻE TRZEBA SIĘ Z NAMI LICZYĆ!!
Dzień dobry,
Jestem akcjonariuszem spółki Interbud Lublin S.A.. Piszę do państwa ponieważ jestem mocno rozczarowany kursem notowań akcji spółki na giełdzie papierów wartościowych ale i również zatroskany o kondycję finansową spółki. W związku z tym mam parę pytań do państwa na które oczekuje konkretnych odpowiedzi. Chciałbym się dowiedzieć:
1. Kiedy zostaną zaksięgowane przychody ze sprzedaży mieszkań w inwestycji osiedle Nowy Felin oraz Botanik (etap 3, razem 141) oraz kiedy zostaną zaskoczone i rozliczone prace dla UMCS? Czy będą one widoczne w raporcie za pierwszy kwartał 2015r.?
2. Kiedy możemy się spodziewać kolejnych transakcji sprzedaży gruntów w nowo budowanym "parku handlowym" Węglin?
3. Dlaczego pomimo sprzedaży tak dużej liczby mieszkań (141, Nowy Felin i oś. Brzozy 3) i sprzedaży działek w parku Węglin o których informowaliście w ostatnich raportach (w sumie za kwotę 3,31mln) spółka nie była w stanie spłacić swoich zobowiązań wynikających z umów leasingowych pomimo tego że termin spłaty został przełożony dwukrotnie?
4. Czy spóła bierze udział w jakichkolwiek przetargach na prace budowlano montażowe?(od ponad roku brak informacji o wygraniu takich zleceń pomijając zlecenie z spółek córek Interbudu).
5. W Zamieszczonej w listopadzie 2014r. ofercie pracy dla "Radca Prawny/Prawnik" można znaleźć taki fragment "W związku z dynamicznym rozwojem oraz perspektywami wejścia na rynki zagraniczne". Chcę zapytać cz takowa osoba została zatrudniona i co z tą perspektywą wejścia na rynki zagraniczne? Czy są wykonywane jakieś konkretne ruchy a jeżeli tak to jakie?kiedy możemy się spodziewać jakiejś informacji w tej sprawie?
6. Czy spółka jest w stanie spłacać regularnie swoje zadłużenie wynikające z zaciągniętych kredytów w świetle niespłaconych należności leasingowych?
7. Czy ktokolwiek ze spółki chce jakkolwiek zająć się ciągle spadającym kursem akcji a jeżeli tak to w jaki sposób?
8. Jaki procent powierzchni w lokalu Rupes zostało wynajęte a jaki sprzedany? (Proszę o jak najnowsze dane).
Proszę o poważne potraktowanie i jak najszybsze udzielenie mi odpowiedzi na powyższe pytania.
Z wyrazami głębokiego szacunku.
Wieloletni akcjonariusz.