Nawet po 100% wzrostu do 2,80 PLN nadal będzie to najtańsza Spółka w sektorze na GPW. A dodać trzeba,że działa na najatrakcyjniejszym rynku (najbardziej rentownym) kubaturowym, budowy marketów. Anioła jest 10 razy lepszy od Resbudu, a 5 razy tańszy.
Trochę problemu z płynnością ale wystarczy sprzedaż jednej działki i niecierpliwi będą spłaceni -tak myślę. I myślę że ten problem z płynnością po części wynika z tego co jest mocną stroną Grupy czyli zapewnienie kompleksowej realizacji inwestycji - począwszy od zakupu działki, przygotowanie projektu po sprzedaż gotowej inwestycji. To zapewnia dużo wyższą rentowność niż prosta usługa budowlana ale powoduje trochę dłuższe zamrożenie gotówki w zakupie działki. Ten problem w mojej ocenie jest jednak nie tak trudny do wyeliminowania przy tak dużym majątku, żeby tylko wspomnieć o Centrum logistycznym w Kostrzynie czy sąsiadującej działce przeznaczonej do sprzedaży, z pozwoleniem na budowę, wartej co najmniej 5 mln PLN.
Taniej niż za 5,20 PLN nie wychodzę - wiadomo, może to trochę potrwać ale mam czas.