Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,41 zł , zmiana od tamtej pory: -87,80%

Nabycie akcji przez Prezesa Zarządu - INFO

KTO nie ma akcji to pakować do wora !!!

Nabycie akcji przez Prezesa Zarządu
2015-03-27 14:55 A
A+
A+

Spis treści:

1. RAPORT BIEŻĄCY

2. MESSAGE (ENGLISH VERSION)

3. INFORMACJE O PODMIOCIE

4. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO

Raport bieżący nr 5 / 2015

Data sporządzenia:
Skrócona nazwa emitenta
BGE S.A

Temat
Nabycie akcji przez Prezesa Zarządu
Podstawa prawna
Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych

Treść raportu:
Zarząd BGE S.A. w upadłości układowej z siedzibą w Mysłowicach, działając na podstawie art. 160 ust. 4 w zw. z art. 160 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi informuje, że w dniu 27.03.2015 r. otrzymał od Pana Dariusza Konstantego pełniącego funkcję Prezesa Zarządu Spółki zawiadomienie o transakcji nabycia akcji Spółki o następującej treści:
"Działając na podstawie art. 160 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi, ja niżej podpisany, Dariusz Konstanty, z uwagi na fakt zajmowania przeze mnie stanowiska Prezesa Zarządu Spółki BGE S.A. w upadłości układowej z siedzibą w Mysłowicach informuję o dokonaniu przeze mnie w dniu 23 marca 2015 r. transakcji nabycia w drodze umowy, poza obrotem zorganizowanym, 1.160.000 akcji imiennych uprzywilejowanych Spółki BGE S.A. w upadłości układowej, w tym: 160.000 akcji imiennych uprzywilejowanych serii A po średniej cenie 0,10 zł za jedną akcję oraz 1.000.000 akcji imiennych uprzywilejowanych serii B po średniej cenie 0,10 zł za jedną akcję.
Nabyte akcje stanowią 11,657 % kapitału zakładowego i uprawniają do wykonywania 2.320.000 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki co stanowi 15,517 % ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
Przed transakcją nie posiadałem akcji Spółki.
Jednocześnie informuję, że:
 nie wykluczam możliwości dalszego zwiększenia jak i zmniejszania udziału w ogólnej liczbie głosów w Spółce w okresie kolejnych 12 miesięcy od dnia niniejszego zawiadomienia,
 nie istnieją podmioty ode mnie zależne, posiadające akcje BGE S.A. w upadłości układowej,
 nie istnieją osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt. 3 lit. c) ustawy z dnia 29 lipca 2005 o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, tj. osoby trzecie, z którymi zawarte zostały umowy, których przedmiotem jest przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu."

MESSAGE (ENGLISH VERSION)

INFORMACJE O PODMIOCIE >>>

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BGE 0,00% 0,05 2017-06-14 11:13:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.