W latach 1960 - 1972 w szkole podstawowej i średniej w Polsce nauczyłem się, że Polska dobrze się rozwija, że bardzo biedne są kraje pokolonialne afrykańskie trzeciego świata, gdzie wielki analfabetyzm i głód. Uczyłem się z obowiązkowej lektury Bolesława Prusa PLACÓWKA, jak wielkim Patriotą i Bohaterskim Człowiekiem był Polski Chłop ŚLIMAK, Który kaskaderskich desperackich wyczynów dokonywał, by za wszelką cenę nie dać sobie wykupić przez obcych (Niemcówv) swej dziedzicznej ziemi - Ojcowizny. Śpiewaliśmy Rotę Marii Konopnickiej i mieliśmy lektury, z których wynikało, że obcy kapitał w polskiej własności jest podstępnym zagrażającym suwerenności złem. Uczyliśmy się, że rusyfikowanie i zniemczanie Polskich Dzieci jest złem. Uczyłem się, że kosmopolityzm i snobizm są strasznym złem. Uczyłem się, że Polska Dobra Produkcja, że Polskie zakłady - fabryki i stocznie to wielkie POLSKI Dobro.Teraz widać, że Afrykanie kuźnie mają i z felgi auta umieją produkować użyteczny sprzęt rolniczy i gospodarczy: siekiery, motyki i łopaty. A my teraz Polacy już nawet takiej tożsamościowej produkcji nie umiemy otworzyć. Spadliśmy więc w klasyfikacji już gorzej niż kraje pokolonialne. Staliśmy się skolonizowanym krajem czwartego świata, a z krajami afrykańskimi przegrywamy dziś już też nawet w piłkę nożną. Tak robi się z krajami, które gonią za przyjemnościami i wyzbywają się swego wartościowego majątku i własnej produkcji za symboliczne kilkuset złotowe ceny, gdy po poklepaniu polityków naszych po plecach i powiedzeniu im kilku pochlebnych słów ... za przysłowiowe srebrniki można kupić od nich dosłownie wszystko. Niestet
okupujace Polskę są gorsze od pluskiew.W sieci pojawia się coraz więcej zachęcających influencer'ów, podających nam gotowe rozwiązania, żebyśmy szukali sobie miejsca poza granicami kraju Jakbyśmy byli bezpańskimi psami i sukami. Jakbyśmy nie mieli własnego rozumu.Nawet "Dziki Trener" ostatnio mówił o tym, że mieszkania są takie drogie i sugerował, żeby Polacy wyjeżdżał, szukali sobie lepszego miejsca... Od początku mi ten typ nie pasował. Polska jest mega bogatym w złoża krajem, ale biednym mentalnie i pełnym ograniczonych umysłowo mieszkańców, dlatego próbują nas wszelkimi sposobami z Macierzy usunąć. Wystarczyło by, żeby ludzie milionami wyszli na ulicę i zaprzestali tylko przez miesiąc pracować na system, żeby zmusić rudego ch. i jego podobnych kolaborantów do ustąpienia. Jednak do tego potrzeba solidarności międzyludzkiej, życzliwości, (w takiej sytuacji trzeba pomagać przetrwać tym najbiednieszym - oczywiście Polakom) troszkę determinacji i odwagi.