Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,89 zł , zmiana od tamtej pory: 60,45%

Mul_roboczy vs wykres - Oficjalne przeprosiny

Otaczający nas syf na GPW i forach - niejednokrotnie jest przyczyną powstawania sporów i pomówień.Taki spór wywiązał się między mną a Wykresem dlatego zanim przejdę do przeprosin do których się poczuwam postaram się wyjaśnić genezę problemu.
Zewsząd otaczają nas nierzetelne informacje, próby zatajenia tych istotnych i ważnych (z punktu widzenia naszych inwestycji na GPW) lub wprowadzania ich w nieustawowym czasie. Do tego dochodzi traktowanie drobnych jako dawców kapitału szczególnie przez spekułę, która upodobała sobie naszą GPW. Jednak, co gorsze, traktowani tak jesteśmy przez większość firm które na parkiecie nasz  kapitał pozyskują dla własnych nie zawsze jasnych celów. Do tych wszystkich zagrożeń dodajemy jeszcze niezbyt czytelną i jasną rolę państwa w naszej gospodarce i już odechciewa się inwestycji.
Załóżmy, że jednak większość z inwestorów, która jeszcze na naszym rynku pozostała bierze pod uwagę powyższe i tak jak m.in. ja próbuje coś ugrać.
W pewnym momencie orientują się oni, że w związku m.in. z likwidacją OFE, nieudolnymi niejednokrotnie działaniami rządu oraz manipulacjami informacją - na naszym parkiecie zdecydowanie przeważa spekulacja nad standardową formą inwestowania stosowaną np w Ameryce, gdzie akcje firm pozostają w rękach  m.in. emerytów, którzy mają dodatkowy dochód  z wyśmiewanych przez niektórych dywidend.
Spekulanci na nasze nieszczęście opanowali nie tylko sam parkiet ale większość for internetowych, na których szukaliśmy informacji i poprzez uporczywy trolling próbują wpływać na nasze decyzje inwestycyjne.
Pewnie niewielu uwierzy, jednak ja staram się wyrównywać szanse również tych drobnych inwestorów poprzez swoje działania.
Techniki manipulacji niektórzy z nas wyczuwają już z doświadczenia - jednak rutyna i zdenerwowanie wynikające z całego opisanego przeze mnie powyżej "syfu" może prowadzić nas do formułowania nieprawdziwych podejrzeń i niesprawiedliwych ocen użytkowników.

Tak jak nie lubimy gdy ktoś wytyka nasze błędy i wyśmiewa nasze nieszczęście , tak również i my nie powinniśmy wyśmiewać kogoś innego, pisać rzeczy których nie jesteśmy w stanie udowodnić lub też unosić się w gniewie (żeby nasze niejednokrotnie sprowokowane zachowanie nie zostało przez kogoś źle odebrane)

Jedni pomyślą, że dałem się sprowokować inni, że prowokowałem, dla jednych będę tchórzem dla innych będę chciał zdobyć spokój - i pewnie każdy będzie miał trochę racji
Nawet jeżeli zarzuty wykresa w stosunku do mnie są w większości nieprawdziwe i ciężkie do udowodnienia - osobiście poczuwam się do przeprosin i zaznaczam, że moje działania nie były ukierunkowane na niczyją krzywdę a niestety mogły sprawiać takie wrażenie.
M.in.  Upór i konsekwencja wykresa w dążeniu do oczyszczenia go z pomówień o pisanie na tutejszym forum za pieniądze i uczestnictwo w spółdzielni mnie przekonuje do tego, żeby mu wierzyć.
Nie dysponując dowodami a jedynie opierając się na przypuszczeniach, wynikających z czyjegoś zachowania, nie powinniśmy wydawać osądów i sugerować , żeby zrobili to inni.

W jednym z postów przewinął się wątek danych osobowych i rodo. Pomimo, że dane takie nie zostały przeze mnie upublicznione a jedynie na podstawie konfabulacji i czytania postów wykresa stworzyłem pewien wizerunek, to przychylam się niejako do stwierdzenia, że tworzenie tego typu wpisu mogło zostać źle odebrane i być krzywdzące.

Dzieli nas cienka linia od tego, żeby przejść z "normalności" do zachowań po prostu nieetycznych i niezależnie od naszych intencji, porażek, przypuszczeń i zdenerwowania powinniśmy szanować inne osoby, żeby nie stać się częścią tego "syfu" który opisałem powyżej.

Tak, że Wykresie wystosowuję oficjalne przeprosiny w następujących kwestiach poruszonych już częściowo powyżej:
1. Przepraszam za słowa wypowiedziane w złości ,które zostały przez Ciebie odebrane jako groźby. Tak - uważam, że powinniśmy się zawsze hamować żeby do takich sytuacji nie dopuszczać nawet na tak śmieciowym forum. Oczywiście zobowiązuję się do nie wyrażania się w ten sposób w przyszłości (co już kiedyś uczyniłem i przestrzegałem).
2. Przepraszam za formułowanie niepotwierdzonych przypuszczeń co do rzekomego pisania przez Ciebie za pieniądze i zobowiązuję się bez dowodów nie przytaczać takich przypuszczeń w stosunku do Ciebie w przyszłości
3. Przepraszam za formułowanie niepotwierdzonych przypuszczeń co do twojego uczestnictwa w spółdzielni, Podejrzenia moje wzbudziłeś tutaj sam pisząc kilkukrotnie o wymienianiu się informacjami z kolegami na forum poprzez priva jednak podobnie jak powyżej bez jednoznacznych dowodów nie powinienem takich podejrzeń na podstawie poszlak formułować
4. Przepraszam za stworzenie twojego hipotetycznego wizerunku - masz rację, że "zabawa" mogła się wymknąć spod kontroli a nasze , jakby nie patrzyć, wzajemne prowokacje troszeczkę za daleko zaprowadziły całą sprawę .

Nauka z tego postu i całej zaistniałej sytuacji wydaje mi się że powinna popłynąć zarówno do mnie jak i do każdego kto go przeczyta.

Chcąc, żebyś Wykresie był usatysfakcjonowany i trzymając się reguł naszego porozumienia zwracam się również z prośbą do wyrażenia opinii na tym wątku osoby które niejako "trzymały moją stronę"

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.