Pytanie oczywiście retoryczne!
Kuratora ( podwójna rola BFG - nadzoru i kuratora a propos ) w dwóch bankach LC powołaliście nie po to, żeby pomagał ale żeby przeszkadzał!
W IDEI było sporo takich przykładów ( choćby dwukrotna blokada czystej transkacji sprzedaży IDEA MONEY podwyższającej kapitał o ok. 300 mln PLN ).
I dobrze, że sędziowie WSA w przypadku resolution GNB skierowali pytania do TSUE ( m.in. na temat podwójnej roli BFG - w przypadku IDEI się nie odważali ale wiem dlaczego - powiedzmy takie moje Geheimnis ).
Ja nie chcę Państwa Polskiego wykorzystać ( bo oczywiście nie Pisowcy będą płacić za ich błędy tylko Naród Polski, polski podatnik ) - ale dlaczego w biały dzień jak mnie czy Was się okrada ( wykorzystując do tego poważne Instytucje Państwa Polskiego całkowicie podporządkowane PIIS - łącznie z sądownictwem ) nie mam prawa przynajmniej powiedzieć kilku słów prawdy?
Ja Wam przebaczyłem - i myślę, że Bóg, który jest miłością, zrozumieniem i przebaczeniem już dawno Wam przebaczył MOI UKOCHANI PISWCY - ale czy to nie jest najwyższy czas na rachunek sumienia? Za pół roku część z Was MOI UKOCHANI PISOWCY może oglądać świat z krat ( w co osobiście nie wierzę ), więc może warto jeszcze przed oddaniem Władzy zrobić rachunek sumienia? I przyznać się choć do niektórych błędów? To naprawdę nie jest wstyd, tak postępują WIELCY LUDZIE - Wy też możecie się jeszcze zmienić, nigdy na zmianę na lepsze nie jest za późno!