Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  30,20 zł , zmiana od tamtej pory: 13,58%

MDG okazja inwestycyjna.

Witam inwestorów. Po dość długim czasie postanowiłem ponownie napisać parę zdań, by uświadomić inwestorom w jakim miejscu znajduje się spółka MDG. Muszę nawiązać tutaj, do moich wcześniejszych postów, gdy kurs był w okolicach 18-19zł, w których pisałem Wam o tym, że cena akcji MDG jest niedowartościowana a wartość godziwa jest znacznie większa. Moje analizy, potwierdziły się w znacznej mierze w analizach Ipopemy, która de facto wydala reco na 45,20 za akcje, obniżając je jednak później do 41,20 gdy MDG zakończyło współpracę z React. W tamtym czasie, gdy pisałem o poczynaniach spółki, były to plany oraz pierwsze jaskółki potencjału jaki tworzy MDG. I tak jak wtedy, tak i dziś chciałbym uświadomić Wam szanowni inwestorzy absurd sytuacji, bo obecna cena za akcje, jest taka jak za czasów gdy pan Brzoska miał zainwestować 40 mln w firmę MDG. I co nawet mnie bawi, bo firma obecnie znajduje się na takich torach o jakich wtedy nawet nie mogłaby marzyć. Ale ok, zostawmy te alegorie i pozwólcie że krótko podsumuje sytuację w jakiej obecnie MDG się znajduje. Poza tym, że firma podpisała już pierwsze umowy w USA i generuje z nich przychody, mamy znaczący wzrost przychodów z pozostałych rynków na świecie. Jest już zawarta i dopięta umowa z globalnym graczem jakim jest Bitium, gdzie współpraca daje duże możliwości przyszłych przychodów. Jest zapowiedź kolejnej umowy z jeszcze większym graczem w USA na wykorzystanie softu i algorytmów AI, no i będą kolejne IDTF w USA. Jak widać w firmie nikt nie próżnuje i cele są realizowane zgodnie z założeniami przedstawionymi w strategii w 100%. Co najważniejsze, wiemy jaki obecnie firma potencjał posiada, mamy również określony rozwój oraz widzimy możliwości przychodowe jakie się tworzą na przyszłość. Nie wspomniałem jeszcze o technologii VCAST, która wkrótce uzyska certyfikaty i dzięki komercjalizacji umożliwi spółce osiągać całkiem nowe i jak wszyscy wiedzą dość spore przychody. Jakby tego było mało, to firma pracuje nad kolejnymi umowami na kolejne integracje softu a co za tym idzie kolejne pieniądze przed nami. Tak właśnie szanowni inwestorzy wygląda skalowanie biznesu i rozwój firmy na przyszłość. A giełda co robi? Giełda właśnie wycenia tą przyszłość. I muszę zmartwić tutaj spekulantów, bo akcjonariat MDG jest już bardzo świadomy wartosci spółki oraz jej potencjału a wypisywanie bzdur i fanaberii w różnych postach wręcz utwierdza w przekonaniu, że komuś bardzo zależy na akcjach. I to jest fakt, który mnie bardzo cieszy, bo oznacza że świadomość którą tu posiadają akcjonariusze dociera do coraz większej ilości inwestorów a to wkrótce jak mniemam przełoży się na znaczący wzrost wartości akcji i obecny poziom pożegnamy na zawsze. Kończąc posłużę się powiedzeniem, które chodzi w kuluarach: „Nie pytajcie czy cena akcji MDG urośnie, pytajcie tylko kiedy? Pozdrawiam inwestorów.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MEDICALG -0,30% 32,90 2026-02-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.