Hej leszcze
Chyba tylko ślepi nie widzą że już od dobrych paru miesięcy obroty tu spadły dosłownie do ZERA. Te kilkaset akcji czy czasem z 1 czy 2K wywala, albo kupuje animator dowolnie sterując kursem jak podoba się zawiadującemu.
Ktoś kto liczy na jakiś zwrot czy broń Boże dywidendę to chyba jest totalnie nawiedzony i nie zna zagrywek MCI.
Najciekawsze jest to co piszą na stronie:
Misja:
Misją MCI Capital S.A. jest dostarczanie swoim Inwestorom wysokich, stabilnych stóp zwrotu
poprzez budowę wartości spółek oraz wsparcie najlepszych zespołów przedsiębiorców i menedżerów
w realizacji ich celów biznesowych, korzystając z kapitału marki MCI, kompetencji profesjonalnego
zespołu i najlepszych światowych praktyk."
link Wszystko jest ok, ale to dotyczy tylko i wyłącznie obligatariuszy, akcje są tylko zbędnym dodatkiem. Pisałem już o tym parę lat temu jak kurs oscylował około 11zł.
Teraz macie 8,66 czyli mniej niż 17 lat temu w debiucie i wy czekacie na zwrot akcji przez tyle lat. Pan Tomasz Cz. nigdy nie lubił płacić za wysokich podatków, a tu jeszcze musiałby takie płacić z dywidendy :)
Zachciało się dywidendy nieroby, już Wam k....wa T.Cz pokaże dywidendę !!! :D
Sorry poniosło mnie ... jakoś zawsze jak wejdę na posty o MCI ogarnia mnie nostalgia :))
pozdro