Dnia 2026-06-27 o godz. 10:35 ~kernel napisał(a):
> ma wyroku w sprawie emisji, to nie ma żadnej możliwości „zbierania towaru poniżej godziwej ceny”. Nie dlatego, że ktoś nie chce, tylko dlatego, że nie wiadomo nawet, ile akcji istnieje.
Rynek to wie od kilku lat.
To jest fundament, a nie „paradoks”.
Bzura , fundamentem jest wartośc spółki , generowany zysk netto nie ilość akcji .
Ilość akcji to dzielnik majątku , nadzór właścicielski .
> Czas gra na korzyść drobnych z jednego powodu a mianowicie każdy dzień bez wyroku blokuje Namsenowi wszystkie ruchy przymusowe. Nie zrobi ani sell‑outu dla wszystkich, ani squeeze‑outu, ani nawet nie ustali ceny, bo CSSF nie zatwierdzi decyzji, którą sąd mógłby unieważnić w pięć minut.
Bzdura , czas gra na korzyść drobnych ponieważ, wycena uwzględniła kolejny raz operacje specjalną. Pod to zagram koleżko.
> I tu masz rację w jednym tj.„operacja specjalna” mogła być zakończona dawno temu tylko że to wymagało jasnej struktury akcjonariatu. A tej nie ma od września 2023. To nie jest „ignorowanie możliwości”, tylko brak narzędzi, dopóki sąd nie powie, czy emisja 139 mln akcji istnieje.
Bzdura. Co ma wspólnego ilość akcji , nadzór właścicielski , 139 mln akcji (nie wiem o czym piszesz) do specjalnej operacji wojskowej.
> A „wąskie drzwi” blokują spekulacje nie dlatego, że ktoś tak chce, tylko dlatego, że nie da się spekulować na instrumencie, którego parametry prawne są nieustalone. To jest jedyny realny powód.
Tego nawet nie skomentuje.
Nie masz zielonego pojęcia co to wąskie drzwi dla kapitału.
Parametry prawne dla spekulacji? To ONI nie mogą kupować ?
Mylisz spekulantów z instytucjonalnymi.
Kolego słabo z wiedzą.
Dziękuje za odpowiedź, wiem z kim pisałem.