wklejam treść listu, który właśnie wysłałem. skopiujcie go i też wysyłajcie
Dzień dobry
Jestem akcjonariuszem firmy. Pisze do Pana w związku ze sprzedażą przez zarząd akcji dla firmy JR HOLDING ASI S.A. Z mojego punktu widzenia, ale także dużej liczby akcjonariuszy transakcja ta wydaje się krótko mówiąc bardzo dziwna. Po pierwsze z niewiadomych przyczyn zarząd sprzedał swoje akcje po bardzo zaniżonej cenie w stosunku do ceny rynkowej z tamtego dnia. Po drugie zakup akcji Excellence przez firmę JR HOLDING ASI S.A. miał być inwestycja długoterminowa dla tejże firmy.
W związku z bardzo szybka sprzedażą zakupionych akcji Excellence przez firmę JR HOLDING ASI S.A. mam, ale również i wielu akcjonariuszy następujące pytania:
1. O co chodziło w tych transakcjach dokładnie ? Jaki był cel sprzedaży akcji po tak niskiej cenie ? Na czym polegał ten cały interes - nowy kontakt, kontrakt, co dokładnie ?
2. Dlaczego nie położyliście Państwo lockupu na tych akcjach, aby chronić rynek sprzed spadkiem akcji i możliwa manipulacja ?
3. Dlaczego jak miała to być transakcja na długi termin nie jest i JR HOLDING ASI S.A. sprzedało akcje tak szybko ?
4. Dlaczego zarząd wiedząc, ze to spowoduje duży spadek kursu, bo pewna grupa ludzi będzie miała dużą ilość akcji i będzie mogła nimi manipulować, zdecydował się na ten ruch, dlaczego nie zdecydowano się na inny wariant, korzystny dla akcjonariuszy ?
5. Dlaczego jak nie puszczaliście Państwo informacji to nie puszczaliście, a raptem, gdy wszedł JR HOLDING ASI S.A. zaczęliście puszczać jedna po drugiej, wygląda to na celowe, aby zrobić obrót pod sprzedaż akcji ?
Proszę odpowiedzieć na wszystkie te pytania komunikatem ESPI, aby był ogólne dostępny dla wszystkich akcjonariuszy.
Nie otrzymując wyjaśnienia będę zmuszony przekazać sprawę do KNF i Prokuratury, ponieważ może być to celowe działanie na szkodę akcjonariuszy mniejszościowych oraz stratę dużej części zainwestowanych przez nich pieniędzy. Poza tym widzę tutaj, jak i zapewne większość akcjonariuszy manipulacje kursem akcji.