Forum Giełda +Dodaj wątek

List od Prezesa

Szanowni Akcjonariusze,
w roku 2012 prowadziłem sprawy Internet Group przez zaledwie dwa tygodnie. Obejmując funkcję Prezesa Zarządu zastałem Spółkę pozbawioną jakichkolwiek aktywów, obarczoną ujemnymi kapitałami własnymi, zmagającą się z negatywną reputacją rynkową i przede wszystkim cierpiącą na brak płynności finansowej.
Po czterech miesiącach pełnienia funkcji Prezesa Zarządu mam satysfakcję przedstawić Wam zupełnie nowe, prężne przedsiębiorstwo.
W odróżnieniu od roku 2012 obecny rok jest dla Spółki pełen sukcesów. Spółka pozbyła się problemu ujemnych kapitałów własnych. Dzięki przeprowadzonym emisjom akcji kapitał zakładowy Spółki wzrósł dziesięciokrotnie, z kwoty 4 mln zł do kwoty 44 mln zł. Co więcej, w toku przeprowadzanych emisji akcji Spółka pozyskała łącznie ponad 140 mln zł.
Spółka w pierwszych miesiącach 2013 roku zrealizowała cele, które bezskutecznie próbowali osiągnąć sygnatariusze Porozumienie Inwestycyjnego z dnia 14 października 2011 roku.
Spółka nie tylko stała się „funduszem funduszy” – przejmując 50% udziałów w funduszu zalążkowym TechnoBoard – ale także przejęła W Investments, wehikuł venture capital, którego aktywa sięgają 170 mln zł.
Ale, co najważniejsze, nowe Internet Group nie ogranicza się do dodatnich wskaźników finansowych. Nowe Internet Group to przede wszystkim nowy zespół – ludzie zorientowani na sukces, ambitni, profesjonaliści. Inwestycja w kapitał ludzki jest kluczowym elementem zmiany jakościowej, którą przechodzi Spółka.
W nadchodzących miesiącach, pomimo dokonania pełnej restrukturyzacji Spółki i odbudowy jej majątku, Zarząd nie zamierza wstrzymywać dalszej działalności inwestycyjnej.
Przekazując do Waszej wiadomości sprawozdanie za rok 2012 jestem pewien, iż stanowi ono ostateczne zamknięcie negatywnego okresu w historii Spółki. Nowe otwarcie czeka nas wszystkich wraz z raportem za pierwszy kwartał 2013 roku.
Z poważaniem,

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.