Lubię grać w otwarte karty. Mam akcje tej spółki i chcę dokupić więcej, ale chciałbym więcej rozumieć z tego, co tu się dzieje.
Moim skromnym zdaniem spółka ciekawa o bogatym asortymencie działalności, akcji mało, cewa/wartości księgowa - atrakcyjna, liczne fundusze.. więc co jest nie tak?
Czy wszystko ma wyjaśniać wynik za 1 kwartał 2010?
Postanowiłem napisać list do firmy , jak mi odpiszą, dam znać..
====================================================================
List do Projrzem Spółka Akcyjna:
Serdecznie witam,
jestem jednym z wielu jak sądzę , inwestorów indywidualnych, którzy posiadają określony pakiety akcji Państwa firmy.
Ponieważ ostatnio jesteśmy świadkami znaczącego spadku wyceny giełdowej PROJPRZEM szukam jakiegoś wytłumaczenia tego faktu.
Oprócz wyników za I kwartał 2010- wynikający częściowo z sezonowości działalności i wahaniom kursu euro, o czym Państwo informowaliście, cien podejrzenia pada na komunikat z dnia 30 lipca br, w którym czytamy iż :
"PROJPRZEM Spółka Akcyjna informuje, że w dniu 30 lipca 2010 r. Nadzwyczajne Zgromadzenie Wspólników Spółki zależnej PROJPRZEM BUD Sp. z o.o., realizującej roboty budowlane w ramach inwestycji deweloperskich prowadzonych przez Grupę Kapitałową PROJPRZEM, podjęło uchwałę o jej rozwiązaniu i o przeprowadzeniu postępowania likwidacyjnego. ...."
Być może same słowo "likwidacja" wywołuje tak żywiołowe reakcje inwestorów? W związku z powyższym mam prośbę - czy byłaby możliwość uzyskania komentarza zarządu spółki odnoście raportu z 30 lipca? Czy należy tłumaczyć decyzję o likwidacji spółki zależnej i jak ta decyzja może się odbić na wynikach finansowych całej grupy?
Będę szczerze zobowiązany za udzielenie odpowiedzi.
Pozdrawiam
========================================================