Nie przypadkowo popjawili sie tu Szmaciarze ---ktorzy naganiają na spzredaz akcji ---- Z mojego bogatego doswiadczenia wiem że JAK cos JEST WARTOSCIOWE ---to to ZYSKA NA WARTOSCI RYNKOWEJ---ale jeszcze nie spotkałem sie z takim przypadkkiem żeby Spółka technologiczna miałą wycene prawei P/E w okolicach 1 ( chodzi mi o cene sprzedazy UPFRONTU PCR /ONE) ---z perspektywą zysków in future w ciagu np roku która zmiotłaby to P/E np na 0.2 -----
Były sytuacje gdzie wiadomo było ze spółki sa nisko wyceniane i że np. wyceny są takie --- że tylko Kilak razy wieksze niz potencjalne zyski ----Ale z taka sytuacją sie jeszce nigdy NIe spotkałem że wycena JUZ wiaodomo że jest na poziomie Upfrotu ---a BacterOmic moze pójśc za np Kilka krotnie wiekszą kase niz obecna Wycena spółki---ZObaczcie że juz Kilka lat temu SCP spzredawał akcje po 160 PLN za SZTUKE ---gdy tylko sie Wierzyło w jakiś sukces SCP wiadome ---Teraz juz jest WIEMY ,że oni potrafia Odnosić takie sukcesy to już nie SAMA WIARA --to już JEST RÓWNIEZ ICH KNOW HOW ---jak SPZREDAWAĆ IP swoich produktów ---
Dlatego jeszcze raz ---Top co sie dzieje nie powinno byc dla nikogo obciazeniem psychocznym ---tylko NAUKĄ jakie metody psychologiczne stosują Grubasy----żeby PRÓBOWAC PZREJMOWAĆ od INNYCH uczestników rynku ( INDYWIDUALNYCH) za płacąc Miedziakami przejmować Złote MONETY---- To co teraz z SCP dzieje sie na rynku ---MOGĘ PORÓWNAC jedynie z tym z czym TURYSCI ZAGRANICZNI mogli sie SPOTKAC W PRLU---czyli wymiana DOLARÓW i CINKCIARZA i to TAKIEGO Który za DOLARY wciaskał POSIĘTE GAZETY zwiniete w RULON z Jednym Banknotem na wierzchu ---- Jesli ktoś nie wie o czym mówie moze sobie obejżeć film np WIELKU SZU. ---lubię stare dobre polskie KINO dlatego wiem CO NIECO o PRLU z NICH.
Indywidualni akcjopnariusze --LUZUJCIE poslady --pełenn luz Śmiejcie sie z tego co KOŚ/ KTOŚie robią na rynku ---NIE oddawajcie IM AKCJI ---- a po Monetyzacji BActerOmic zobaczycie PO ILE BEDZIE KURS--moim zdaniem wtedy już bedzie KILKA K PLN za akcje a SCP bedzie wart NIE MNIEJ niż MRC w czasach swojej Świetnosci KAPITALIZACYJNEJ( to było 7 MLD PLN) gdy załapał sie na WIG20 ---TU o Taką stawke chodzi moim zdnaime o Stawke MILIARDÓW DOLARÓW kapitalziacji a nie ---np 120 MLN $ kapitalizacji jak jest teraz