Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,42 zł , zmiana od tamtej pory: 44,37%

ktoś tu pisze...8zł....ja napiszę 80zł za papier i nie przesadzam....

Siedzę tu "od bankruta WSE" ....kupowałem te akcje na poziomach 0,33-0,40, potem dokupując systematycznie widząc obrót spraw...który to był rok...2020...

Kiedyś pisałem na tym forum więcej, ale nie ma to sensu....wystarczy śledzić rozwój największej firmy w branży HR jaką jest GI!

Ten kto ma te akcje nawet "przepłacone" za 2,3/2,4...ten kupił TANIO giganta! GI w ramach ich branży można spokojnie przyrównać do RTX Corp, Intela, Google, Pfizera, Shella, Aramco a nawet Apple (najcenniejsza firma na świecie) etc.....w branżach które te firmy reprezentują.

Tesla przy GI, to źle zarządzana bańka mydlana zasilana marzeniami o elelktromobilności, która w obecnych realiach jest mrzonką.

Bawią mnie słupy-brokerzy, którzy wypisują brednie o słabości tej spółki.

Patrzcie i czytajcie:

(…)
miło nam poinformować, że z sukcesem sfinalizowaliśmy proces przejęcia europejskiego oddziału firmy Kelly, wiodącego globalnego dostawcy specjalistycznych rozwiązań HR. To największa transakcja w historii Gi Group Holding, która pozwoli zwiększyć przychody Grupy do poziomu pięciu miliardów euro.
(…)
Z poważaniem,

Marcos Segador Arrebola
Country Manager
Gi Group Holding Polska

To tylko przykład jakich wiele...

Ja trzymam i czekam. Za 8zł może sprzedać ten kto musi, ma lepsze inwestucje na oku...za zetkę z okładem też można sprzedać....ale pytanie czy tu jest jeszcze ktoś na takim portfelu?

Dziwi (prawie) kompletny brak działania KNF, GPW, gdzie ewidentnie widać, że GI wybiera sobie biegłych rewidentów, ktorzy oceniają kreatywne raporty GI Poland...pozytywynie. Może nie wiecie, ale firma może "preferować" rewidenta i do skutku szukać takiego, który klepnie jej raport...martwić może się tylko potem rewident...vide nw.

Ale niewidzialna ręka rynku sprawuje kontrolę.....nawet takie potęgi jak Deloitte czasem dostają po łapkach...

Porównujac np. GPP (na dziś ~61zł papier) do GI, to jak biedny kuzyn .....nie będę szacował faktyczne wartości GIG, jedno jest pewne jade z tym do końca i czekam na kurs >80....

A że to może nigdy nie nastać, że papier o wartości 120-160zł (biorę pod uwagę wolumen ak., siłe marki, potencjał rynku - KPO, sytuacje PL) kosztuje na dziś ~0,32€ to tylko pokazuje, że jesteśmy na kolanach tzn. polskie instytucje nadzorujące i zadządzające obrót pw mają nas małych za nic.

Pozdrawiam,
Nie spekulant, nie cwaniak, zwykły wyrobnik/etatowiec, który nie chce zapier....na etacie do 65 RR.
W83

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GIGROUP 1,49% 2,05 2025-07-23 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.