Forum Giełda +Dodaj wątek

kosmiczna propaganda

zupełnym przypadkiem trafiłem na to forum i nie mogę uwierzyć w to co tu się dzieje. Zawsze omijałem takie strony szerokim łukiem i nigdy nie kierowałbym się znalezionymi na nich opiniami w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych, bo oczywistym się zdaje, że miejsca gdzie wymieniać poglądy mogą osoby zupełnie anonimowe staną się Mekką dla propagandy spekulacyjnej, ale to co tutaj zobaczyłem przerosło moje oczekiwania :)

Pewien użytkownik z jakże chwytliwym i zapadającym w pamięć nickiem Chodzik Księżycowy, bardzo śmiele sobie tu poczyna i uprawia taką propagandę, i to na całkiem wysokim poziomie. Aż przykro na to patrzeć jak niektórzy naiwnie wierzą w jego opinie, a on sam urasta na forum do rangi niemal bożyszcza. Oczywiście jemu samemu nie należą się żadne słowa krytyki, gdyż jak sam słusznie zauważył "leszcze są do wyleszczenia", a on najwyraźniej mając to znane powiedzenia za swoje motto, odwala tu kawał dobrej roboty.
Tylko czy nikomu nie przyszło do głowy, że żaden specjalista nie będzie nikomu obcemu,
w dodatku anonimowo, udzielał darmowych porad? Na forum o którym sam pisze, że nie znajduje na nim żadnego godnego rozmówcy? Specjaliści na radach właśnie zarabiają, nawet jeśli takie rady wygłaszane są publicznie i pozornie darmowe. A może zwłaszcza wtedy.
Nie podważam kompetencji Chodzika, poza wiedzą z zakresu analizy technicznej, widać nawet pewne zacięcia literacko-satyryczne :) Ale kompetentni ludzie zajmują się w wolnym czasie ciekawszymi rzeczami niż pisanie postów i pouczanie leszczy na forum. Chyba że na tym zarabiają. Nie przypuszczam żeby Księżycowy stanowił tutaj jakiś wyjątek, z dużym prawdopodobieństwem można zatem stwierdzić, że siedzi na krótkich pozycjach i z uśmiechem na twarzy obserwuje spadające od dłuższego czasu ceny TVNu, radośnie wyśmiewając wyleszczonych naiwniaków.
Jeśli się mylę to przepraszam, chociaż to rozsądzić może tylko sam pan Chodzi, a my nie dowiemy się tego nigdy.

Dziękuje, dobranoc!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TVN 0,00% 19,92 2015-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.