Pracę zaczęłam jeszcze w Przedsiębiorstwie Obsługi Cudzoziemców "DIPSERVICE". Do pracy przychodziłam z radością i dumą wszak to jedyne takie Przedsiębiorstwo z taką pozycją, z taką misją. Misją świadczenia usług Przedstawicielom innych krajów. Nie było nienawiści, nie było mataczenia i nie było marnotrastwa. Stanowiliśmy zgrany zespół, który nie przeszedł obojętnie obok drugiego.
Liczne zmiany oczywiście polityczne nie powodowały marnotrastwa dorobku Przedsiębiorstwa. Wszystcy nowi Prezesi, Dyrektorzy liczyli się z ogromną wiedzą ludzi pracujących od lat, szanowano pracowników umysłowych jak i fizycznych. Każdy z nas wiedzial co ma robic i wykonywał to sumiennie.
Noc zapadła kiedy lata temu do władzy dopchał sie PIS, wtedy zatrudniono najwięcej przypadkowych ludzi. Nasze grono ludzi zaangażówanych i kochających swoją pracę zdegradowano lub wyrzucono. Nowi ludzie nie znając struktur, zagadnień z dnia na dzień wdrażali nowe dobre zmiany, które doprowadziły do upadku Przedsiębiorstwa. Niestety.
Teraz słysze, że po wielu latach Prezesem jest ten sam pan, który parę lat temu bez mrugnięcia okiem pozbawił ludzi nie tylko pracy ale naruszył Ich godność. Boże, czy to normalne? Jak mało trzeba mierć godności, by wrócić w miejsce, które doprowadziło się do tylu dramatów ludzi...
Moim zdaniem dobra zmiana to założenia pana reżysera stosowana od lat, dzisiajsza zmiana to tylko kontynuacja...najpierw małe i duże przedsiębiorstwa, a dzisiaj niszczenie kraju kawałek po kawałku.
Dobrymi zmianami doprowadzą, że ludzie bez wykształcenia, bez chęci do pracy, płodzący dzieci nie z chęci ich posiadania a jedynie będących w alkoholowym amoku staną się dzięki PIS ludźmi klasy średniej, a my podupadniemy, bo nam nic się nie należy...bo jesteśmy mądrzy i zawsze sobie poradzimy. Ale czy poradzimy ?
I tak sobie myślę, zy nie warto rzucić pracy, zafundować sobie dla zysku rozwód, podjechać samochodem do MOPS-u, udawac zbolało matkę i wyciągnąć rączkę do kasy PIS-u ?
Oczywiście zadbaną rączkę z super pazurami - bo obecnie to znany obrazek z kolejek do okienek gdzie PIS wydziela kasę.
W kwestii akcji - hańba. Tyle lat pracy i gówno z tego. Nie opłaca się pracować. Czy się myle ?
g.