Forum Giełda +Dodaj wątek

kłuc żelazo póki gorące

Szanowni forumowicze myślę że teraz jest najlepszy czas by działać mocniej, silniej. Proponuję aby każdy z nas powysyłał swoje zastrzeżenia do możliwie największej ilości podmiotów które mogą zainteresować się dalej tematem- pociągnąć go. Ja ze swej strony tematem zainteresowałem sii -skąd otrzymałem informacje że zajmą się sprawą. Proponuję abyśmy każdy z osobna wysłali do knf-u, stowarzyszenia biegłych rewidentów, sii, tvncnbc, pb- ja przynajmniej tak zrobiłem swoje uwagi do działania zarządu. Jeśli z kilku niezależnych źródeł sprawa trafi w te punktu ktoś dalej pociągnie temat bo myślę że warto. Sprawę przyjął parkiet i nie można powiedzieć że zrobił to nie po macoszemu a sensownie i rzeczowo. Im więcej rozgłosu tym lepiej większe zainteresowanie spółką i możliwość wbrew pozorom zwiększenia popytu, a inna rzecz że "zarząd :') " widząc zainteresowanie public tematem może ciut ostrożniej podejdzie do wycen w przyszłości lub chociażby zastosują inne bardziej wyrafinowane metody prezentacji wyników by przedstawić je jako beznadziejne chociaż przy tak nieskomplikowanym profilu ich działalności nie będzie to łatwe. Zastanawiam się czy nie warto podać tematu do dużych akcjonariuszy co prawda nie ujawnionych ale takich co w papierze siedzą ofe (są 3 które mają poniżej 5% -przynajmniej na koniec 2009r miały papiery) czy widzą sens naszych działań i jeśli tak czy mogą coś podpowiedzieć. Nie zostawmy teraz sprawy jak została już "pociągnięta"

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
08OCTAVA 0,00% 0,64 2026-05-27 11:00:00