1. Spółka podaje, że ma większe przychody powtarzalne co miesiąc (MRR), a jakoś przychody za 3Q mniejsze. O co tu q.... kaman? Jak można mieć przychody we wszystkich miesiącach większe niż w 2Q a sumarycznie mniejsze? To w 2Q sprzedali kilka samochodów czy jak?
2. Fatalne, że większa ilość klietnów generuje mniejszy przychód. Znaczy się ceny spadają (konkurencja) lub klienci wybierają coraz tańsze abonamenty. A może jedno i drugie?
3. Ogólne wrażenie po raporcie, że niby wszystko lepiej. Skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle (finansowo) w takim razie?
4. Niestety miał być powrót do czasu sprzed historii z FB, a tu FB wróciło tylko że biznes już nie taki. Pełna stagnacja to najlepsze co można w tej chwili napisać. A szkoda, miałem nadzieję, że coś się ruszy. Wracamy do trendu spadkowego. 16 pln przed nami. Co dalej zależy od płynności firmy, która nie śpi na gotówce. Jeśli recesja spowoduje odpływ niewielkiej nawet ilości klientów (co bardzo prawdopodobne) to spółka wpadnie w poważne kłopoty.
5. Ja swoje zlecenia kupna właśnie anulowałem. Kto wie, może kiedyś, ale to muszą być konkretne dane, a nie życzeniowe myślenie i zaklinanie rzeczywistości jak obecnie.