Żeby nie było ja zredukowałem do zera Mirbud. Co do przyszłości póki co wyniki za najbliższe kwartały będą wynikiem już podpisanych kontraktów drogowych, nisko marżowych o czym dał nam się przekonać Mirbud w tym roku. Zatem z tego tytułu nie liczmy na kokosy. JHM prawdopodobnie będzie systematycznie sprzedawał więcej mieszkań. Co do zakupu transkolu było wiadomym, że kupią jakiś podmiot, natomiast nie ma co póki co robić ochów i achów bo pierwsze muszą przyjść wyniki, a na te przyjdzie poczekać. Na ten moment kurs raczej kiszonka i nie sądzą, że ktoś pokusi się o podbijanie bo jesteśmy nauczeni zjazdem z ponad 15 do poniżej 11. Dwa wynikom daleko do zasłużonej wyceny 15 zł. Co do wyników z kolejnictwa pamiętajmy, że problemem mirbudu nie był brak kontraktów bp podwoili portfel zamówień, a podpisywanie na zbyt niskiej marżowości. Nie mamy gwarancji, że z kolejnictwem nie będzie podobnie. A jeśli będzie to to dodatkowy zysk rzędu 10 mln kwartalnie dupy nie urwie. A jak będzie z tą marżowością to trzeba poczekać minimów 2 lata. Czyli na dłuższą metę posucha. Żebyśmy się rozumieli, ja Mirbud sprzedałem. Za obecną cenę nie myślę kupować bo zbyt mało do ugrania, a zbyt dużo czekania na rozwój wydarzeń. Nikogo do niczego nie nawołuje, też byłem sympatykiem mirbudu, ale trochę to się już zmieniło. Pozdrawiam czytających i działajcie wg własnego odczucia i każdemu z osobna życzę by się udało.