Widzę że wielu tu otwiera już szampana... ale czy aby nie za szybko? Zgadzam się z wnioskami autora... Cała branża wie i mów o tym od dawna, przyszły rok(może 2lata) będzie bardzo cieżki i na pewno gorszy niż obecny, mniej przetargów i przez to wieksza konkurencja. Obecny nierząd nie pomaga, gdy brakuje pieniędzy w budżecie to robi to z czego ich znamy... maksymalnie tnie rozwój i inwestycje. Sam zredukowałem mocno portfel o przeszło 80% bo nie spodziewam się w krótkiej(rok) perspektywie znaczącego wzrostu kursu a nie chce zamrażać gotówki. Od wyborów przestałem wierzyć w Izerę i CPK o czym wielokrotnie tu pisałem i się nie pomyliłem. Cieszy duży portfel Mirbudu ale to wszystko... Dla tych co myślą że spółka wejdzie z przytupem w kolej musze rozczarować... Nawet zarząd w przeciwieństwie do wielu gorących głów tutaj ostrożnie szacował potencjalne zyski z tej inwestycji za około 3 lat. Tyle mniej wiecej zajeło Budimexowi wejście w kolej by osiagać wymierne zyski. Pozdrawiam wszystkich kulturalnych inwestorów i życzę dużych zysków w Nowym Roku.