Wysłałem kilka zapytań w związku ze zmianami w zarządzie spółki. W ciągu kilku dni otrzymałem odpowiedź od nowego Prezesa, także komunikacyjnie jak najbardziej zaskoczenie na plus. Poniżej odpowiedzi na pytania dla zainteresowanych.
1. Z tego co wiem, Pan Bartosz był też zaangażowany dość intensywnie w proces tworzenia gier, także czy w związku z jego odejściem ktoś "wskoczył" na jego miejsce? Jaki wg Państwa będzie to miało wpływ na aktualnie tworzone gry?
Oczywiście Bartek był zaangażowany w proces produkcyjny, osób z taką odpowiedzialnością nie zastępuje się 1:1 ale oczywiście z Justyną przejęliśmy zadania związane z powadzeniem projektu. Zajmował się również aspektami graficznymi i tę lukę również będziemy wypełniali na bieżąco w ramach potrzeb. Pracujemy w gamedev od wielu lat i w razie pilnych potrzeb wesprzemy zadaniowo sprawnie projekt sprawdzonymi specjalistami.
2. Czy wydawca Truck'a został poinformowany o zmianach w zarządzie i czy w związku z tym nastąpiły jakieś utrudnienia w kontakcie/wypłatach/terminach ustalonych z wydawcą?
Tak, wydawca został przygotowany na zmiany oraz przeszliśmy do bieżącego kontaktu zdaje się w dniu samej zmiany także myślę, że aspekt konieczności wywiązania się wobec wydawcy z zadań studia traktujemy najpoważniej. Nie mamy opóźnień w wypłatach bo takowe jeszcze nie następowały ale z kontaktem nie ma najmniejszego problemu.
3. Czy premiera Truck'a jest zagrożona w związku z zaistniałą sytuacją?
Nic nam nie wiadomo o zagrożeniach dla premiery. Nie jest jeszcze ustalona konkretna data.
4. Do tej pory co miesiąc ukazywały się regularnie Dev diary Truck'a, jednak w styczniu takowy jeszcze się nie pojawił. Czy ta forma promocji będzie dalej kontynuowana?
Oczywiście, forma będzie kontynuowana. Kolejny pojawił się dziś.
5. Czy w związku ze zmianą Prezesa, jakaś częśćzespołu również postanowiłą odejść?
Po zmianie zarządu nikt nie zrezygnował. Z każdą osobą z osobna rozmawialiśmy by nawzajem siebie poznać. Umowy z całym zespołem są kontynuowane i w mojej ocenie zespół wydaje się być optymistycznie nastawiony do zmian a na pewno zaangażowany w projekt.