To juz na pewno w cenie, jak to piszą niektórzy znawcy giełdy. Podałem ten link, chyba najświeższy, nowszych nie widziałem, bo MOŻE spólka jednak coś robi. Zgoda, stara sprawa, kwota symboliczna, jednak dla przypomnienia nie zaszkodzi. Ciekawy jestem jak tam AT, kto się zna, proszę napisać co pokazują te wykresy i filiżanki, na jakim poziomie się zatrzyma ten zjazd.
......................Zarząd APS Energia S.A. (Emitent) informuje o otrzymaniu w dniu 12 maja 2021 r. informacji o podpisaniu przez PKP Intercity Remtrak sp. z o.o. („Odbiorca”) umowy z Emitentem na dostawy wyprodukowanych przez Emitenta jednosystemowych przetwornic statycznych podwagonowych wraz z systemami diagnostyki pokładowej oraz rejestratorami ciśnień („Umowa”).
Z dniem zawarcia Umowy Odbiorca zamówił komplety ww. urządzeń do wagonów za cenę 2,2 mln zł netto. Umowa stanowi następnie, iż Odbiorca dołoży wszelkich starań, aby zamówić dalsze komplety urządzeń, co nie oznacza zobowiązania Odbiorcy do złożenia takiego zamówienia. W przypadku, gdy Odbiorca w terminie do dnia 31 lipca 2021 r. zleci dalsze dostawy ponad zagwarantowane w dniu podpisania Umowy, należne Emitentowi wynagrodzenie netto .................................