Pojawił się wątek nawiązujący do kapitalizacji spółki , skoro Braster na dzień obecny jako start-up , w przededniu sprzedaży i komercjalizacji produktu , było nie było innowacyjnego wyceniany jest na około 16 mln dolarów !!!!!!!!
Gdzie np. majątek Schumachera wyceniany jest na 700 mln euro !!!!
A sam poznałem osobiście ludzi z podobnymi majątkami w Polsce !!!!!
To pytam się czy to jest astronomiczna kwota ????
CDP - kapitalizacja spółki 2mld 50 mln zeta !!!!!!! upraszczając strasznie 1 komputer plus biurko !!!!
Sam kupowałem akcje po 3 złote-martwiąc się czy nie przepłaciłem ......he he he
Giełda jest pełna niespodzianek a JSW -kopalnie , węgiel , infrastruktura.......kapitalizacja 1 mld 326 mln złotych
Powiedzmy 1/2 CDP -czyli że co , sprzedadzą krzesło i kupią całą JSW !!!!!!
Dlatego kupujemy nie wtedy jak CDP sukces wiedzmina po 27 zeta tylko analizując przypuszczalne zyski do produktu wiele wiele wcześniej - tak to widzę
Ile jest spółek z produktem Brastera na rynku ????? ZERO
Dlatego ile naprawdę jest wart Braster nikt nie wie , i ten kto pisze że akcje mogą kosztować po 150 złotych i ten co wydaje mu się że 250 złotych mogą mieć racje .
Racje też mogą mieć Ci co piszą że to lipa jest , z tym że wtedy to moja strata operacyjna będzie -prawda !! i moje pieniądze , nieprawdaż ??? Jak i przypuszczalny zysk idący w setki procent i tutaj również będą moje pieniądze !!!!
Forum ma to do siebie że wymieniamy swoje przemyślenia a nie forsujemy kto na siłę ma racje , by pisać z tryumfem na twarzy i zadowoleniem TO JA MIAŁEM RACJĘ ---- takie polactwo na uchodżctwie .....
Lecz nie chodzi o to .....
Reasumując porównując kilka spółek z podobnej branży , przypuszczam o ile nie dojdzie do emisji jakiejś tam , kapitalizację spółki na poziomie 600-800 mln czyli 150-200 mln dolarów oczywiście w fazie produkcyjno-sprzedażnej ....
To są tylko moje jakieś tam przypuszczenia i broń boże nie brać na 100 % pewniaka ( fajnie jak tak będzie )
Zapraszam do puszczenia wodzy fantazji .......ona jest za darmo , pozdrawiam ......