rzetelny tekst.
@mielonka - "Emerycie świetna analiza pisz proszę częściej o makroekonomii zamiast o polityce i rządzących..."
"Co do polityki pełna zgoda, ale ostatnimi czasy emeryt za mało popełnia takich wpisów jak powyższy... szkoda"
@.jason - "Jeżeli ma być rzetelnie to nie można pominąć rządzących."
@zosia3005 - "Teoria systemów mówi , że każdy system dąży do równowagi , więc
pozostaje mieć nadzieję , że tonący się jakoś , cudem , wyratuje sam .. bez pseudo "pomocy" .. :-))"
Są różne teorie. One wszystkie mają jedną "zaletę". Rzadko mówią jak długo będzie trwał proces dochodzenia do równowagi i na czym ta równowaga ma polegać.
I tu muszę się zgodzić z .jasonem, dochodzimy do polityki i rządzących, którzy mają decydujący wpływ na te czynniki.
@arbez - "Pięknie napisane .....mam tylko jeden problem z wyciągnięcie wniosku......mam grać.....na L czy na S.....?"
Jeszcze wczoraj usłyszałem takie zdanie z ust ...... : cyt. "Można być bogatym i uczciwym, ale nigdy nie jednocześnie!!!!
Osobiście wolałbym być bogatym i uczciwym jednocześnie. Ale jak nie można to trudno.... nie będę doradzał ... jak grać. Każdy wnioski wyciąga sam.
@ostry- "Więc zwały na amerykańskich rynkach akcji można się spodziewać wtedy gdy ...... " - teza odważna.
Jako jeden z możliwych warunków tak, ale może być ich o wiele więcej.