Forum Giełda +Dodaj wątek

jeżeli zaczynasz z giełdą to nigdy nie uśredniaj

Ale skoro znalazłeś się w sytuacji w jakiej się znalazłeś, to spróbuj coś z tym zrobić.!
Po pierwsze zadzwoń do spółki i porozmawiaj z osobą, która odpowiada za kontakty z inwestorami i zapytaj dlaczego tak się dzieje (nie daj się ławo spławić!) i czy mają pomysł na poprawę wyceny Akurat jestem w podobnej do ciebie sytuacji (boli!!! )i wiem że mają bo przegłosowali skup do 920 K akcji, i to NIE W PAKIETACH CZY POZA OBROTEM GIEŁDOWYM TYLKO Z RYNKU ALBO W WEZWANIU co biorąc pod uwagę FF stanowi 20 wszystkiego co jest w obiegu. więc jeżeli zaczną i będą to robić systematycznie to nie zdziwi mnie i cena emisyjna AD 2012, czyli 11,5). myślę, że zaczną (15 II) bo Aniole po wpadce z ub. roku powinno zależeć na poprawie wizerunku. W każdym razie mnie by zależało a zaczęła się hossa bo jest za dużo spółek rosnących na sesji ponad 10%
Po drugie, zdecyduj czy to jest inwestycja długoterminowa
Po trzecie, czy pasuje ci akceptacja 70% strat gdy rynek zmienił trend na wzrostowy
Po czwarte, jeżeli potraktujesz inwestycję jako długoterminową, to zapomnij o posiadanym pakiecie i zapoznaj się z zasadami AT potem możesz ewentualnie wskoczyć gdy zacznie rosnąć. np. pojawią się obroty w wielu transkacjach i przełamie zadany przez ciebie poziom. Bez takiego planu nie dokupuj bo będziesz hodował straty.
Po piąte dobra inwestycja to taka na której od razu zarabiasz. jest sporo sposobów na zarobienie bo rynek dobry. codziennie jest coś grane (dzisiaj DSS) i codziennie można coś ugrać przy tak niedowartościowanym rynku małych spółek
Po szóste jeżeli już masz jakąś inwestycję to trzeba przynajmniej raz pojechać na walne żeby poznać ludzi
A po siódme obserwuje rynek i zapisuj wielkość i czas podejrzanych transakcji i zleceń. Dzisiaj pojawiło się takie na 2 minuty przed zamknięciem i TKZ 1 zł. i wystarczy telefon do KNF, aby zapytać, kto tak zgodnie ze sztuką bawi się naszym kosztem. (w USA taka praktyka jest zabroniona i srodze finansowo karana bodajże nazywa się to spoofing). Jeżeli czujesz się pokrzywdzony przez spółkę to możesz nawiązać kontakt z SII, prasą finansową itp.

Reasumując to nie jesteś bezbronny. Masz sporo narzędzi, z których możesz skorzystać.
Składniam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PBOANIOLA -30,00% 0,07 2015-11-13 15:27:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.