przeczytajcie jeszcze raz uważnie
i sami sobie odpowiedzcie co obiecał a co zrobił
linkMarcin13:12
Czy jest Pan zadowolony z obecnego kursu PMPG na GPW
linkMichał Lisiecki13:12
Odpowiem tak. Jeśli obecnie nie trwa dla mnie okres zamknięty, co właśnie ustalam, to od jutra zacznę kupować własne akcje.
linkjerzy13:27
jakie są perspektywy rynku medialnego w Polsce? Mówicie dużo o sezonowości, który kwartał jest najlepszy, który najgorszy?
linkMichał Lisiecki13:27
Dla Polskich o mediów o polskim kapitale (rodowodzie) bardzo dobre, a dla mediów zagranicznych rynek stał się wyjątkowo trudny. Zwyczajowo czwarty kwartał jest najlepszy, a trzeci najgorszy.
linkTataRozalii13:40
Czy PMPG jako całość będzie beneficjentem planowanej ustawy medialnej? Jeżeli tak - na czym możecie urosnąć?
linkMichał Lisiecki13:40
Mam nadzieję, że będzie.
linkarkady13:53
Dzień dobry.
Czy planuje Pan w przyszłości przekazać część zysku pod postacią dywidendy. Jeżeli tak to kiedy?
linkMichał Lisiecki13:53
Ponieważ pyta o to co drugi inwestor, raczej zmienię zdanie i myślę, że będę rekomendował wypłatę dywidendy za 2018 r.
linkAkcjonariusz Michał13:59
Panie Prezesie,
Jakie widzi Pan szanse dla PMPG w kontekście planowanej repolonizacji polskich mediów, czy możliwe są jakieś akwizycje? Czy Spółka przygotowana jest na to wydarzenie, czy istnieją jakieś strategie działania w tym zakresie w zależności od kształtu ustawy?
linkMichał Lisiecki13:59
Nie mogę podać szczegółów, jednak widzę dla naszej spółki dużą i korzystną szansę w temacie repolonizacji polskich mediów - podobnie jak wszyscy inni wydawcy z polskim kapitałem.
linkMarekB14:00
PMPG wchodzi w różne biznesy, dywersyfikując swoją działalność, ale jednocześnie odchodząc od kluczowych kompetencji na rynku mediów. Czy nie lepiej byłoby multiplikować projekty medialne? Jaka dalsza strategia?
linkMichał Lisiecki14:01
Długoterminową strategię dla całej spółki przedstawię Państwu na przełomie pierwszego i drugiego kwartału 2018 r. Będę się starał jak najszybciej.
linkprofesor14:06
Czy stara się Pan nadal przekonywać/oferować akcje spółki funduszom inwestycyjnym i czy przewiduje Pan w tym zakresie jakieś sukcesy?
linkMichał Lisiecki14:06
Dwa razy tak.
linkMarcin14:08
Czy planuje Pan zachęcać inwestorów instytucjonalnych do inwestycji w spółkę, może obiecując skromną dywidendę
linkMichał Lisiecki14:08
Odpowiedź na oba pytania znajduje się powyżej.
Dwa razy tak.
linkmakler14:15
nie odpowiada Pan na zadane pytania
to jest mowa nie konkretna
nie zachęcił mnie Pan do zainwestowania
linkMichał Lisiecki14:15
Mimo wszystko polecam obserwować PMPG, nie obiecuję, że będzie jak z BitCoinem ale kto wie.
Pozdrawiam Pan/Panią "makler" :)
linkangrybird14:18
Czy uważa Pan że 2018 rok bedzie należał do spółek mediowych na GPW i akcjonariusze PMPG będa mieli w koncu powody do radości ze wzrostu kursu?
linkMichał Lisiecki14:18
Nie wiem, jak inne spółki mediowe, ale mam nadzieję, że akcjonariusze PMPG będą mieli w końcu powody do radości. Już w trakcie czatu +6,5%.
Dziękuję za wsparcie i witam nowych partnerów na pokładzie :)
linkCaban14:20
Czy wyjaśniła się sytuacja ze skupem akcji? Jeśli tak to kiedy to nastąpi?
linkMichał Lisiecki14:20
Szczegóły w komunikacie:
link linkprofesor14:36
W ostatnim okresie liczba komunikatów ze spółki była bardzo "umiarkowana". Czy w związku z potencjalnie rozwojową sytuacją możliwym byłoby generowanie większej liczby "małych komunikatów" mówiących np. o tym co udało się osiągnąć w okresie ostatniego miesiąca i czego należy się spodziewać w kolejnym. Być może pozwoliłoby to na zbudowanie bardziej pozytywnej relacji z akcjonariuszami wierzącymi w spółkę. Obecnie pomimo pozytywnych informacji rynek wciąż nie dowierza - może warto o tym pomyśleć (lub zaproponować coś innego)?
linkMichał Lisiecki14:36
Podzielam opinię "profesora".
Wkrótce strategia PMPG SA.
Wkrótce strategia PMPG Ventures.
Wkrótce kolejne czaty.
Więcej wideo i roczne listy ode mnie do inwestorów oraz waham się nad rozpoczęciem bloga, do czego Pana komentarz mnie zachęca.
linkMichał Lisiecki14:40
Cena jest tym, co płacisz. Wartość jest tym, co otrzymujesz. (Warren Buffet) Wierzę, że budujemy wartość dla naszych akcjonariuszy i wierzę, ża Państwo to doceniacie.
To moje pierwsze spotkanie w tej formule. Wiem, że nie na wszystkie pytania udało nam się odpowiedzieć, było może zbyt mało dynamicznie, ale doświadczenie bardzo ekscytujące.
Będziemy częściej i bardziej regularnie korzystać z tej formy komunikacji i kontaktu z Państwem.
Do następnego razu :)