Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,18 zł , zmiana od tamtej pory: -91,53%

Jestem w szoku!!!

Kolejny potentat wszedł do gry o biowęgiel. Tym razem kolos o imponującej kwocie komandytowej (taki odpowiednik kapitału zakładowego) równej całe 1.000 PLN (słownie: JEDEN TYSIĄC złotych) założony w styczniu 2017r.

Równie szokujące jest, że całym swoim majątkiem odpowiada w Biowęgiel Dystrybucja Sp z oo Sp k wspólnik BIOWEGIEL DYSTRYBUCJA SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA z budzącym szacunek kapitałem własnym w kwocie 5.000 zł. I budzącą również szacunek osobą prezesa zarządu pana Przewoźnego - który jest nam znany z tego, że jest członkiem RN Fluida, wcześniej (albo i teraz) związany ze Spin Holding (to ta firemka co miała umowy ramowe na dostawę biomasy i sprzedaż biowęgla z 2015r.) oraz de facto powiązany z naszym dobrym znajomym czyli FRI.

Grzebanie dalej doprowadza nas do powołanej w grudniu 2016r. spółki T-HUB Sp. z o.o. (dla porządku: z kapitałem zakładowym ... 5 tys. zł) w której całość udziałów posiadają ... zarząd (i jednocześnie udziałowcy) GERDA BROKER, czyli panowie: LITWINSKI, LEFANOWICZ, DZIURA. Który to spółka tak naprawdę poprzez dwie spółki powiązane sprawuje kontrolę kapitałową na potentatem wspomnianym na wstępie.

Tak więc suma sumarum chłopaki z Gerda Broker podpisały kwitek z prezesem Janem. Wartość poznawcza faktu, że ww. że sobie chłopcy wynegocjowali i podpisali świstek dowolnej treści jest dla akcjonariuszy .... hm, jakby to ująć, wysoce problematyczna. Żeby nie powiedzieć - g. warta.

Po co ta szopka? No cóż, ciężko coś napisać na pewno, ale być może chłopaki z Gerdy wymyślili, jak za pomocą zaliczki wtłoczyć do Fluid-a ostatnią kroplówkę z gotówką przed wielkim odpałem (tu zastrzegam: to tylko moja spekulacja).

Tak czy siak - stara świecka tradycja, że z byle kartki papieru robi się gównoburzę, została podtrzymana. Co pozwala rokować, że w przyszłości Zarząd Fluid-a będzie dostarczał mi rozrywki na najwyższym poziomie.

Ps. Taka mała ciekawostka:
>>>Gerda Broker jest spółką niepowiązaną z żadną grupą finansową. Jej udziałowcami jest 5 osób, w tym prezes Łukasz Lefanowicz oraz członek zarządu mec. Ewa Kutyba. Spółka posiada umowę licencyjną na wykorzystywanie znaku Gerda z głównym udziałowcem Gerdy - spółki w 100% z kapitałem polskim, założonej w 1987 roku.<<<
https://www.pb.pl/gerda-broker-chce-posredniczyc-w-min-1-emisji-obligacji-miesiecznie-744660

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FLUID -4,76% 0,10 2020-02-17 15:16:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.