Wyniki dobre ,moze nawet bardzo w porownaniu z poprzednim kwartalem(tez nie najgorszym)
i zdaje sie ze Ropczyce buduja nowy image firmy rentownej , co normalnie powinno podniesc
cene jak pisalem wczesniej do 20-25pln ale coraz wyrazniej dostrzegam anormalnosc w przestrzeni finansowo-gieldowej .
wskazniki nie sa juz tak miarodajne , brak nie tylko gotowki (do inwestycji w szerokiej masie inwestorow -zapewne mozna by ja znalesc sie u waskiej grupki) ale tez czasu ,przewaza koncepcja pewne lokaty i zysk w krotkiej perpektywie to moze nie sprzyjac w szybkim marszu na polnoc
W kontekscie skandalu z amber-gold ,roznymi plotami o praniu brudnych pieniedzy ,potencjalnym powolaniu rektora komisarza-dla SGH (elitarnej kozni menadzerow i sternikow biznesowym) z powodu zlego zarzadzania wlasnymi finansami poprostu rodzi sie pytanie komu wierzyc bo tym pajacowatym analitykom i znawcom rynku z sgh coraz trudniej , ale oni sa w mediach .
u wielu gieldowych cymcyrymcykow trudno mi sie doszukac jakich glebszych przemyslen
biznesow0-przemyslowych , ale takich swoich nie powtarzanych po innych
ciekawa uwage znalazlem u tom.tom.127 o potencjalnym rolowaniu dlugu , moze nie jest tak zle tylko ze ropczyce musialy odkupic od ,,siebie-ME,, zaklady w chrzanowie ale mysle ze takie rewelacje biznesowe juz nie beda sie pojawiec
co do hossy przy niskich stopach procentowych moze ale ludzie beda wtedy bardziej ostrozni i wladuja kase w zloto itp inwestycja w gielde to opcja jest gdy na horyzoncie rysuje sie bizneso-przemyslowa stabilnosc
Cieszy mnie ze pojawiaja sie Nowi a Starzy Forumowicze nie odchodza co tak psychologicznie moze oznaczac dobry prognostyk do wzrostow bo ropczyce zaczynaja przyciagac
Pozdrawiam Forum ,szczegolnie Olo,Habasita,Xtx
Emilio