2 i pół roku jak z bicza strzelił… a te 6,90 jakby to było wczoraj... Norbi jesteś tu jeszcze? Jak tam Twoje odpały? Nadal ci wychodzą te mega wzrosty?
Opublikowano przy kursie: 5,25 zł , zmiana od tamtej pory: -39,24%
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]2021-06-14 17:04
do kogo to piszesz dobry człowieku ?
kredytobiorcy nie czytają ani ciebie ani Gallileo który jeszcze czas jakiś wcześniej zachwycał się wikaną a teraz tylko i tylko krytykuje ostrzegając typowi .................................…
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~Gallileo [83.6.164.*]2021-06-14 17:28
Ty to jednak masz tupet...
Tak, wierzylem w spolke i zachecalem do kupowania. Tylko ze Ci umknelo, albo nie chcesz tego zauwazyc, ze mialo to miejsce przy cenach 0,40-1,80PLN. Malo tego... nawet jak mialem akcje to wielokrotnie pisalem, ze jesli bede mial mozliwosc wyjscia po okolo 2,60 to z tej mozliwosci skorzystam. Pisalem tez nawet posiadajac akcje, ze nie wierze, aby kiedykolwiek te akcje kosztowały wiecej niz 6 PLN. Tydzien temu tyle wlasnie kosztowaly wiec mozna by uznac ze sie pomylilem, mimo to uwazam ze bylo to mozliwe tylko dzieki temu ze wyszlo porozumienie, ktore wczesniej wyzbieralo wszystkie tanie akcje, dajac Ci przy tym niepowtarzalną okazję sprzedac nawet po 6,90, a o takiej cenie przez wiele lat mogles jedynie pomarzyc.
Podsumowujac... nawet majac akcje pisalem uczciwie to co myslę dokladajac do tego zdrowy rozsadek. Ty za to mimo ze brakowalo Ci odwagi na kupowanie po 50 gr to tydzien temu chciales wpakowac ludzi na minę przy kursie 6,90 PLN metodą na "mocne kupuj". Niech sobie ludzie sami ocenią kto tu jest typowym ..............
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~norbi [217.173.4.*]2021-06-14 18:37
Galileo obserwuje twoje wpisy od bardzo dawna i od kiedy niemasz pakietu akcji "" troszeczke ci sie odmienilo"" wartosc kursu o ktorej piszesz byla chwilowo wiec nie przypisuj sobie ze dzieki tobie czy jakiemus porozumieniu ktos mogl wyjsc czy cena poszla do gory. Bo to nie prawda. Moglo kogos wogole nie byc przy komp.
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~Gallileo [83.6.164.*]2021-06-14 18:52
Powtorzę to co napisalem. Fakt, czy mam akcje czy nie mam nie ma tu większego znaczenia. Znaczenie ma AKTUALNA CENA , ktora po SZTUCZNEJ podbitce po wynikach na SZTUCZNYM obrocie moim zdaniem nie odzwierciedlala RZECZYWISTEJ WARTOSCI i kupowanie po powyzej 6 PLN to bylo stapanie po ostrzu noza. Ostatnie dwa tygodnie pokazaly, że to ja mialem racje... mimo Waszego "mocnego kupuj"
ps1. gdyby porozumienie nie wyszlo prawdopodobnie bys juz nie zobaczyl ceny powyzej 6 moze nawet 5 PLN wiec sie upieram ze w pewnym sensie to także dzięki porozumieniu
ps2. kilka dni temu z wykresu kpiąc ze mnie wychodzilo ci ze może jeszcze urosnac. Po dzisiejszej sesji nadal ci to wychodzi?
2Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~norbi [217.173.4.*]2021-06-15 23:38
Dalej tak uwazam i prosze nie pisz. Pisz duzymi literami bo to nie zto nie dziala ani nie poprawia twojej wiarygodnosci. Co do kursu jestem spokojny poniekad moze troche rozumiem twoje rozgoryczenie ale czy jest sens je tu nieustannie wylewac i ''modlic sie'' o spadek kursu. To tyle bez odbioru :)
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~Gallileo [83.6.156.*]2021-06-16 00:26
Od Twojego wpisu o tym że z wykresu wychodzi Ci dalszy wzrost spadło jakieś 15-20%.... gratuluję. Niech to będzie najlepszym komentarzem. A czemu ja mam być rozgoryczony? Że po wielu latach kiblowania w końcu mogłem wyjść z tej inwestycji i to na samym początku hossy i wielu innych okazjach inwestycyjnych na spolkach gdzie przede wszystkim jest płynność i poważne traktowanie inwestorów? Porozumienie miało prawie półtora miliona akcji, ja sam miałem 309500 sztuk. Co mi z wirtualnej wysokiej wyceny moich akcji których nie mógłbym sprzedać bo sprzedaż 10000 powoduje spadek o 10%? Prawdopodobnie zarobiłem na Wikanie więcej niż Ty, dodatkowo od listopada mając gotówkę skorzystałem na wzrostach na innych spółkach więc nie próbuj mnie kąsać, bo to na mnie nie działa
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~literat [51.174.81.*]2021-06-15 23:46
Zauważyłem, ze bodajże Obywatel bagatelizuje obecny spadek niby na małych obrotach i przedstawia jako małą korektę. Kurs obsunął się już koło 2 zł w dół a 186 343 akcje zmieniły właściciela na dobrej bańce obrotu. Daje to w sumie 333 703 akcje oraz ponad 2 mln obrotu od dnia 1 czerwca. Ja tu widzę raczej podaż a nie zbijanie kursy na małych obrotachu
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~Gallileo [83.6.156.*]2021-06-16 00:44
Oczywiście że tak. Nie wiem jak będzie dalej, ale od podbicia kursu sztucznym obrotem na 6,90 po wynikach przynajmniej do tej pory była głównie dystrybucja. Już to pisałem, ale napiszę to jeszcze raz.. jakbym miał nadal akcje to chętnie bym się przekonał i napisał w tej sprawie do KNF z prośbą o sprawdzenie czy na przykład w dniu kiedy kurs wisiał na widłach na 7,00 to zarząd nie sprzedawał.
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~Gallileo [37.30.19.*]2021-06-17 10:17
Pisałem też i to co najmniej kilkukrotnie nawet na jesieni że wyniki za 2020 będą najlepsze w historii ze względu na Wikana Square i że być może będą chcieli to wykorzystać do jakiejś podbitki. Nie pamiętam dokładnie kiedy ale było to gdzieś w lutym albo marcu, przy dużo niższym kursie że gdybym miał akcje to już bym nie sprzedawał tylko trzymał do wyników.
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]2021-06-17 13:54
tragedia ........................
co ludzie nieposiadający akcji potrafią wypisywać
kiedyś zachęcali aby dobrze pisać o wikanie
co się zmieniło ?
?
Re: Pod rozwagę dla zadłużających się Autor: ~Gallileo [83.6.156.*]2021-06-17 14:13
Znowu muszę przyznać że masz tupet, bo bezczelnie teraz kłamiesz... Nigdy nie zachęcałem nikogo aby DOBRZE pisać o spółce. Zachęcałem do rzeczowej i merytorycznej dyskusji i do tego by się udzielać na forum, na którym było cicho jak na cmentarzu. Ps. Tragedia...jak ludzie dla których po 50gr było za drogo, potrafią namawiać innych do zakupu po 6,90... Co sie zmieniło?