Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,96 zł , zmiana od tamtej pory: -49,40%

Jaki był ten dzień? na chłodno :)

7 sesja z rzędu na czerwono. Dziś obracamy się w okolicach 5zł. Jutro zapewne jeszcze czerwono, ale nadzieja w tym, ze spadek już nie będzie tak znaczy jak przez ostatnie dni. Wydaje się, że lekkie ożywienie może przynieść wiadomość, że przelew został zaksięgowany na koncie spółki. Z drugiej strony to co z tą kwotą zostanie zrobione pewnie szybko nie zostanie przekazane do wiadomości... więc może dalej narastać frustracja oraz zawód a to spowoduje kolejne odbicie w dół nawet po lekkim podniesieniu nastrojów przy księgowaniu przelewu. Wielu z nas będzie żyć nadzieją na jakiś nagły komunikat i wyjaśnienie co się dzieje i co się dziać będzie. Zasadniczo (tak jak cały ten wywód) w mojej opinii potrzeba tu dużo cierpliwości. Kalkulując wczorajszą wycenę spółki (51 milionów) i kasę która wpłynie (nawet jeśli będzie kiepsko zagospodarowana to jednak będzie się ona jakiś czas wliczać w wartość spółki) nadzieje są (ja ją mam) aby wycenić akcje na 8-9zł (tak wiem ze są chęci na 12, a niektórzy to i 20 widzieli). Ja mam średnią na 5.30. Dziś kolejny dzień na tarczy, ale nie sprzedaje nawet jak kolejne dni przyniosą dalsze spadki. Pozostaje czekać... a co Wy zrobicie z Waszą zależy tylko i wyłącznie od Waszych przewidywań i możliwości (nerwowych tez). pozdro i dzięki za dziś :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
06MAGNA 0,80% 2,53 2026-01-05 16:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.