Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,40 zł , zmiana od tamtej pory: 46,89%

Jak to mialo funkconowac skoro

dzialalo tak:

andre013
 wczoraj
Oceniono 36 razy 32  

Pracowałem jakiś czas temu jako doręczyciel przesyłem InPost i podzielę się swymi uwagami

InPost ma garstkę swych etatowych pracowników, a na prace w terenie podpisuje umowy z osobami mającymi zarejestrowaną działalność gospodarczą, ci z kolei podpisują umowy tzw śmieciowe z ludźmi pracującymi na najniższym szczeblu (tych jest najwięcej)

płace 0,16 zł/szt doręczonej przesyłki bez względu na jej wagę i gabaryty (od zwykłych listów poprzez ciężkie formatu A4 do małych paczek) 

zero ekwiwalentu za cokolwiek (odzież, środki transportu itp) w przeciwieństwie do Poczty Polskiej tylko urządzenie GPS i wieczne poganianie gdy przesyłki już w chwili dotarcia do doręczycieli są na pograniczu przeterminowania (np. rachunki) 

te pośredniczące firmy pomiędzy InPost a Białymi Murzynami najczęściej prowadzą przypadkowe osoby, a spotyka się tak jak w moim przypadku cwaniaków (teren Koszalin, Szczecinek, Złotów, Biały Bór itp) 

pierwsza umowa o dzieło na trzy miesiące z firmą której prezesem był Jan L. i jakoś ,,z bólami'' ale szło wytrzymać, lecz po minięciu tego okresu nagle powstały problemu z nową umową i płacą za wykonane zadania, zapewniano że zaraz będzie co trwało prawie następne trzy miesiące (oczywiście zadania jako doręczyciel dalej wykonywałem) i nagle zaprzestano współpracy bez żadnego wyjaśnienia

moje prywatne śledztwo uświadomiło mi z kim mam do czynienia, czyli firmy wynajmowane przez InPosto firmy ,,krzak'' gdzie w moim przypadku firma zarejestrowania na męża ogłasza upadłość a jej obowiązki przejmuje druga nowo utworzona o czym mnie nie poinformowano przez żonę Annę L. (znana z udziałów w firmach doprowadzonych do upadłości w okolicach Koszalina) 

na wezwania ustne i pisemne o zapłatę należności za prawie trzy miesiące zero reakcji 

próba interwencji w Centrali InPost w Krakowie bez powodzenia, bo umywają ręce nie biorąc za nic odpowiedzialności (choć doręczyciele reprezentują w stosunku do końcowego odbiorcy InPost i mają imienne identyfikatory jako przedstawiciele InPost, nie jakiejś tam firmy ,,krzak'') 

Sąd Gospodarczy w Koszalinie raczył mnie poinformować o prowadzeniu czynności likwidacyjnej firmy tej żony, ale likwidator na moje pytania nie raczył odpowiedzieć 

Prokuratura nie widzi znamion przestępstwa w świadomym braku zapłaty za wykonanie zadania (dowody w postaci list dostarczeń) radząc udać się do Sądy Cywilnego

Państwowa Inspekcja Pracy nie chce się tym zająć twierdząc że dla nich ,,umowa o dzieło'' i forma doręczyciela przesyłek pocztowych to nie praca (brak stałego stanowiska pracy i ściśle określonych godzin pracy) choć zgodnie z przepisami mogli wystąpić do Sądu o zakwalifikowanie tego typu czynności jako praca stała i zażądać zmiany formy umowy 

reasumując: zostałem bez zapłaconych za trzy miesiące należnych wynagrodzeń, a InPost dalej tego typu sposobami (umowami śmieciowymi) buduje swoje imperium, Brzoska dalej twierdzi że nikt nikogo do tego nie zmusza (prawda, ale na bezrybiu i rak ryba więc ludzie godzą sie na różne opcje by tylko zarobić) 

gdy czytam Brzoskę że facet sie oburza za krytykę zatrudniania ludzi na umowy śmieciowe jednocześnie jako budowniczy ,,jedynie słusznej'' gospodarki Polski to krew mnie zalewa, 

jedni mnożą miliony pracą Białego Murzyna, a Biały Murzyn ma się żywić suchym chlebem dla konia, to dla Petru żadne nowum tylko podstawa funkcjonowania społeczeństwa

http://next.gazeta.pl/next/7,151003,20757717,najwieksza-gwiazda-polskiego-biznesu-nie-wytrzymuje-czy-nagla.html#BoxBizLink

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INPOST 0,00% 10,87 2017-05-24 16:47:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.