Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,71 zł , zmiana od tamtej pory: -6,79%

JAK TO JEST POWIEDZCIE MI WYKWINTNI ZNAWCY , ŻE..........

nazwę się handlarzem badylami, choć już od dawna nie mam z tym nic wspólnego potrafi wyciągnąć z takiego gniota jak SVE zyski
( roczne rozliczenie do wglądu) i to z kilku kolejnych lat , a co niektórzy znawcy którzy tu się udzielają tylko sieją ferment, Może czas by co niektórzy cofnęli się do czasów handlu wszystkim i wszędzie i poznali ich podstawowe zasady. Udzielam się tu rzadko i raczej by poprawić nastrój , ale jak mówiłem nadstawiać worki , to sam to robiłem . Większość tu widzę szuka lekarstwa na kolejny dzień , a inwestycja to nie sprint tylko maraton. Rynek w obecnych GPW w obecnych czasach przy krypto i innych zależnych nie jest łatwy , ale zasady są te same . Zarabia się już na kupnie , i ja z autopsji wiem , że tylko zakup tanio się najbardziej opłacał , ktoś zapyta , a kiedy to jest tanio ? :) . Dla Tych którzy myślą , że Ja wiem lub ktoś tutaj wie mogą być rozczarowani , bo to czcze gadania , mój ojciec gdy mówiłem mu kupuj po 4.20 ,mówił kupi jak będzie po 4.00 , jak mu zameldowałem dokładam bo jest po 4.00 , ładuj wór , to mi powiedział jeszcze spadnie , kupi taniej , jak mu mówiłem , że tak może mówić przy cenie 1 zł. , to wtedy powiedział, że może by kupił . Ja ładowałem przyznam od 4.60 , ktoś tu może się śmiać ,że za wcześnie , bo dzisiaj z analizy wstecznej jak wiadomo zawsze skutecznej wynika , że za wcześnie , ale może dzięki temu właśnie podatki z tej akcji przytrzymam w kieszeni przez rok :) Oczywiście nie jest ten mój wywód poradą inwestycyjną , sam zrzuciłem w tym tygodniu trochę balastu od 4.8 do 4.84 na co mam potwierdzenie dla niedowiarków obniżając średnią zakupową . Co więcej liczę , że przebije w nadchodzącym tygodniu ten poziom by odstąpić spóźnionym takim jak mój ojciec :) Na marginesie wcześniej było dla niego za drogo , a teraz by kupił :) . Niestety mimo , że ja mam swój pułap by oddać ten papier bardziej potrzebującym , teraz to ja mu odradzam , chyba , że kogoś w mojej opinii urządza kilkadziesiąt groszy i ma na tyle dużo wkładu , że odczuje w swoim portfelu to dygnięcie rozważając przy tym stosunek zysku do straty , ale nie straty pieniędzy , tylko czasu. Bo jeśli w moim mniemaniu ktoś tu nie ma czasu to nie będzie liczył zysków . Ktoś kto tego nie rozumie niech zacznie handlować badylami , a ja to robiłem kilkadziesiąt lat , potem dosłownie jeden do jeden przełoży to na rynek finansowy i nie sądzę by mógł na tym stracić . W teorii bardzo proste , niestety praktyki nie wytłumaczysz nikomu , tego uczy życie , Pozdrawiam wszystkich zapakowanych już na zysku , za nie długo ja sam oddam tanio w dobre ręce :) niech się też ktoś nacieszy :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SNTVERSE 1,50% 4,39 2025-09-22 17:01:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.