Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,07 zł , zmiana od tamtej pory: 2 914,29%

Ile jest akcji w prywatnym obrocie?

Pytanie jak wyżej. Zastanawia mnie to ile jest tych akcji, nie mam zamiaru podejmować dyskusji z zadnym mocno udzielającym się tu użytkownikiem, ale jeżeli każdy na tym forum nałapał tyle akcji ile tylko dał radę a teraz je trzyma i nie chce oddać "za darmo" to na tym walorze nigdy ruch nie powstanie. Wszyscy kiszą te papiery na swoich kontach a nikt nie chce ich tak naprawdę oddać. Wszyscy tylko wrzucają zlecenia zakupu po cenie niższej niż obecna cena waloru. Dla potwierdzenia dodam że ostatnio wypuściłem akcje ze stratą i poszły od ręki (ależ się ktoś musiał zdziwić że na jego koncie znalazło się jeszcze więcej tego śmiecia :D ) Jaki wniosek: Kurs nie pójdzie w górę do puki nie wypuścicie trochę papieru w obrót. Nawet szukając jakichś "leszczy" którzy się mają na ten papier złapać to nikt tego nie ruszy bo nie chce papieru na który nie będzie zbytu. Każdy z Was nim kupi jakiś walor na NewConnect najpierw sprawdza wolumen obrotu aby móc upłynnić później ten papier. Jeśli tu wszyscy trzymają ten papier "bo kiedyś będzie rajd" to nikt nie podejmie się zakupu tego. Jeśli wszystkie papiery będą w czyichś rękach a nikt nie będzie chciał ich oddać to spółka będzie musiała dodrukować więcej aby wygenerować obrót. Może się mylę, może mam za mało wiedzy i doświadczenia, ale nauczyłem się już że zbyt długie trzymanie papieru ze stratą generuje tylko większą stratę bo środki są zamrożone a mogłyby odrobić stratę na czymś innym.
  • Ile jest akcji w prywatnym obrocie? Autor: jogo488

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DAMFINW 0,00% 2,11 2020-12-28 15:53:12
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.