Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,74 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Hawe S.A. - odcinki zbiorowe akcji - wszczęto dochodzenie o przestępstwo

Szanowni Państwo Akcjonariusze,
poniżej zostawiam dwa wpisy, zamieszczone przez internautkę na innym forum internetowym:

Autor: dorp [31.134.60.*]2019-05-07 19:19
"Kilkakrotnie występowałam do Prezesa Spółki HAWE o wydanie dokumentu akcji. Nie otrzymałam odpowiedzi na moje pisma. W związku z powyższym już 26 lutego 2019 r. wysłałam do Prokuratury Rejonowej w Warszawie zawiadomienie o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa, polegającego na przywłaszczeniu i pozbawieniu władztwa akcjami spółki .Otrzymałam z Prokuratury pismo z dnia 12 marca 2019 r. o przekazaniu mojego zawiadomienia imiennie do Prokuratura Prokuratury Warszawa Śródmieścei celem procesowego rozpoznania. Do dnia dzisiejszego nie mam informacji o toku prowadzonego postępowania."
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-i ... 32273.html

Autor: dorp [31.134.60.*]2019-06-26 19:01 
"W odpowiedzi na moje zawiadomienie o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa, polegającego na przywłaszczeniu i pozbawieniu władztwa akcjami spółki otrzymałam w dniu dzisiejszym zawiadomienie, że w dniu 15.06.2019 r. zostało wszczęte dochodzenie o przestępstwo określone w art. 284 & 1 kk."
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-i ... 76379.html

Autor: dorp [31.134.60.*] 2019-06-26 19:13
Pragnę zwrócić uwagę, że w objaśnieniach do art. 284 &1 jest komentarz, że nie stanowi przestępstwa czyn zabroniony, którego społeczna szkodliwość jest znikoma, a także, że przy ocenie stopnia społecznej szkodliwości czynu sąd bierze pod uwagę rodzaj i charakter naruszonego dobra. Jeżeli liczba zgłoszeń przesłanych do prokuratury w sprawie przywłaszczenia akcji będzie mała sąd może uznać znikomą szkodliwość czynu.
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-i ... 76549.html
  • Hawe S.A. - odcinki zbiorowe akcji - wszczęto dochodzenie o przestępstwo Autor: ~Aero

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MEDIATEL 0,00% 0,74 2017-09-26 09:31:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.