Dnia 2025-03-20 o godz. 12:26 ~czujny napisał(a):
Jesteś z Ragnara? Każdy rozsądny wie, że jak Ragnar poinformuje o wejściu to czym prędzej trzeba wychodzić, bo jest to moment rozpoczęcia sypania.
Zapytam tak z czystej ludzkiej ciekawości, co Ciebie ~czujny to obchodzi kto w ten papier wchodzi, a kto wychodzi? Wiesz chociaż na jakim rynku się znajdujemy? To przypomnę tylko, że to jest ASO, czyli tzw. New Connect i jeżeli WIG-i są dla wielu inwestorów ruletką to NC jest przy tym rosyjską ruletką. Nieważne zresztą, tutaj wszystkie mity, dywagacje i inne "teorie spiskowe" codziennie padają na kolana i codziennie się z tych kolan podnoszą. Nadążasz? AT, AF i wykresy to się sprawdza (i to nie zawsze) na KGHM, czy PKO, a tutaj to spekulacja w czystej postaci. Dla mnie akurat to pasuje bo brałem papier w 3 pakietach, po 2,75 - 2,70 - 2,60 i szczerze mówiąc mało mnie obchodzi co robi prezes lub zarząd albo kto co i z kim i dlaczego. Sprzedam chętnie kwita powyżej 5,50 - 6,50zł, a jeżeli nie pójdzie w tą "dobrą" stronę to pewnie puści SL i w najgorszym wypadku wyjdę na 0. Gdzie znajdę lepszą inwestycję przy założeniu, że ryzyko = 0, a zysk = X? Rozumiesz teraz jaka jest sentencja gry na NC. Pewności nie ma nigdy, ale żeby wygrać trzeba zagrać tzn. kupić akcje w odpowiednim momencie, a wszyscy którzy boją się tej decyzji nigdy nie zarobią, będą wiecznie stać na peronie i narzekać na spółkę tworząc kółko wzajemnej adoracji obrażając się nawzajem. Co takiego odbiera ludziom logikę i pozbawia ich racjonalnego podejmowania decyzji... tak tak zgadza się, to się nazywa STRACH :)
Pzdr.