Witam.
Doczekaliśmy się !!!
Kilka miesięcy temu pisałem o komunikatach, których oczekuję od spółki w najbliższym okresie.
Najważniejszym oczekiwanym była oczywiście informacja o podjęciu działań w celu przeniesienia na główny parkiet.
Dodatkowo pisałem wówczas, że idealnym rozwiązaniem byłoby przejście na główny parkiet wsparte niewielką emisją.
Emisja będzie niewielka i co najważniejsze PUBLICZNA !!!
Co ona oznacza ?
Oznacza to, że spółka będzie musiała opublikować prospekt emisyjny, co za tym idzie (najważniejsze) co najmniej 3 instytucje będą musiały stworzyć wycenę spółki.
Polecam zatem przeanalizować prospekt DADELO i wycenę na poziomie 220 mln zł lub ANSWEAR na poziomie 600 mln zł.
Uważam, że cena emisyjna będzie mieścić się w przedziale 8-12 zł, tj ok. 1 milion nowych akcji.
Osobiście myślę, że zarząd, główny akcjonariusz nie zakładał, aż tak dynamicznego rozwoju i dość szybko umorzył te 3,3 mln akcji kupionych za bezcen. Mogłyby one zostać teraz zaoferowane w drodze ABB i spółka uzyskałaby potrzebny kapitał.
Nie pozostaje nic innego jak tylko trzymać, akumulować akcje i cieszyć się kolejnymi historycznymi rekordami.
Pozdrawiam.