Witam, kilka faktów:
1. Fota jest w upadłości układowej. Nie wiem, czy powstanie, czy padnie - nie jestem wróżką. Dzisiaj wychodziłem, zarobiłem dość. Tym co zostali z całego serca życzę jeszcze lepszego zarobku.
2. Na giełdzie jestem od 2009 roku. Bywało różnie, raz lepiej, raz gorzej, ale uczyłem się. Do tych co zaczynają - giełda to nie perpetum mobile do robienia pieniędzy. Tutaj trudno o to, żeby z 1000 zrobić 100 000 - choć to pewnie możliwe. Jak czytam naganianie jednych na drugich, to czasem naprawdę jest mi niedobrze. Każdy powinien podejmować decyzji wg swojego rozumu, a nie tego co napisał Pan lub Pani na forum.
3. Inwestor Foty - Financo. Bardzo mało informacji o nim, trudno znaleźć coś istotnego. Dla mnie duży znak zapytania. Wg info ogólnie dostępnego - 4 osobowy podmiot, choć może się mylę.
4. List intencyjny - to z pewnością dobra wiadomość. Pamiętać trzeba też o tym, że prawnie nic nie znaczy i do niczego nie zobowiązuje.
5. Kluczowa sprawa to Banki, ale jak będzie z nimi, to dopiero info marzec - choć ja obstawiam, że później.
6. Moje zdanie jest takie, że będą tutaj jazdy góra dół i przewalanie pakietów. Bardzo duże ryzyko, zalecam nie więcej jak 5% kapitału inwestycyjnego i tylko dla naprawdę mocnych nerwowo.
ps.
Artykuł w podłodze, to nic jak już tylko wiadome wszystkim informacje. Od takie podsumowanie sytuacji. Nikt z jego powodu ani nie dostanie ataku smutku, ani radości - tak, że spać spokojnie.
Pozdrawiam
pj