nie mogę już czytać tych negatywnych bzdur na spółkę i postanowiłem się wypowiedzieć.
Jak pisał Prezes Sadowski - wszystkie informacje są na stronie http://www.relacje.brand24.pl/, a w szczególności w dokumencie informacyjnym tutaj: https://relacje.brand24.pl/dokument-informacyjny/ .
Przebadałem ile emisji ta spółka miała dotychczas i na jakich wycenach. Wszystko jest w prospekcie od strony 30, polecam lekture.
i tak:
Seria A - 1 sierpień 2011 - założyciele obejmowali po 0,1 zł
Seria B - 7 października 2011 - Jarosław Roszkowski oraz Cam Media (dzisiejszy LARQ!!) - obejmowali po 0,37 zł
Seria C - 4 lipca 2012 - Andrzej Zydorowicz - po 2,6 zł
Seria D oraz E - 22 grudnia 2014 - Cam Media, Andrzej Zydorowicz, Jarosław Roszkowski, obejmowali po 5,15 zł
Seria F - 10 grudnia 2015 - Fundusz typu venture capital Inovo obejmował po 16,08
Seria G - program managerski uchwalony przydzielony w 2016/2017 roku, nie liczę (ok 9% spółki, musieli nieźle dowieźć)
Seria H - program managerski na lata 2018-2020 , jeszcze będę researchował
Seria I - 1 listopada 2017, tzw. seria pre-IPO po cenie 31,76 (deklarację objęcia lub nabycia złożyło 103 inwestorów, w tym 25 instytucjonalnych); WAZNE - emisja była na 110 000 akcji, a dotychczasowi udziałowcy sprzedali 79 885 akcji, co w sumie implikuje, ze IPO miało wartość ok 6 mln zł
czyli widać, że spółka rośnie stabilnie na wartości od lat. Od grudnia 2014 do listopada 2017 urosła o ponad 6x na wartości!!! a od lipca 2012 urosła 12x na wartości.
Ważne też jest, że widać, że zarząd jest uczciwy i dba o wzrost wartości. Czemu miałby przestać?
Moim zdaniem tempo powinno się utrzymać lub przyspieszyć, bo te rundy dotychczas to były groszowe sprawy. Praktycznie bez kasy ta spółka doszła do 31,76 na akcje, a teraz z giełdy pozyskali 3,5 mln zł!!!
Jeśli tempo wzrostu się utrzyma , na co liczę, to w ciągu 3 lat (od listopada) bedziemy mieli x5-x6, czyli 160 - 190 zł , a w ciągu 5 lat x 12, czyli 380 zl. Bo czemu nie? to dobra spółka.
To jest konserwatywnie patrząc, spójrzcie na livechat, ile lat potrzebował, żeby dojść do skali branda i potem wystrzelił. Spółki saas potrzebują czasu , zeby dojść do skali, a potem są bardzo rentowne. To samo będzie tu.
Pociąg odjeżdża pozdrawiam pozostających na peronie:))