Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,56 zł , zmiana od tamtej pory: -24,69%

Ekopol bezpieczną przystanią

W sumie wspaniale zachowuje się kurs EGH biorąc pod uwagę trendy rynkowe. Lepiej niż złoto, obligacje i ETH.

Rozstałem się ostatnio z akcjami. Miałem je z rok. Kupowałem między 6 a 8 złociszy. Wywaliłem w okolicach 10zł. W sumie nie powinienem narzekać, ale...

Czuję się zmęczony i rozczarowany tą inwestycją. Ile można czekać, aż spółka coś dowiezie? Goście budują osiedle. Prezes pięknie o nim opowiada. Jakie nowoczesne. I nie są w stanie sprzedać 4 z 8 wybudowanych już domów? Z tych 8 wybudowanych mają 2 zarezerwowane i ZERO sprzedanych?!!! Już nie mówię, że deweloperzy potrafią sprzedać połowę, zanim łopatę wbiją w ziemię. NIe potrafili sprzedać żadnego przy mega bańce na nieruchomościach, którą teraz wibor zatrzyma? Nie można z tego było wypłacić solidnych 20% dywidendy? Tak zachęcić inwestorów? Zamiast tego prezes co parę miesięcy pięknie opowiada o mikrostacjach, w zasadzie to samo. Opowiada o głównym parkiecie, o wyższej kapitalizacji. Piękne historie. Tylko że inwestorów się zachęca efektami. Przynajmniej tych, co siedzą na rynku minimum kilka lat i zaczynają łapać o co chodzi.

Podsumowując, dzięki za wspólne inwestowanie w Dolinie Dramy. Życzę szanownym kolegom po fachu, żebym za parę lat żałował, że nie poczekałem aż EGH wypchnie ALE z WIG20. Pozdro :-D

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EKOPOL 1,41% 7,20 2025-10-24 12:41:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.