Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  164,80 zł , zmiana od tamtej pory: 101,15%

E-mail do ING o przywrócenie Sidoma Online, kto jest za?

Witam,

Jestem użytkownikiem ING Makler od początku jego wprowadzenia, aktywnie inwestuję kapitał dlatego nie wiem co mam powiedzieć po wczorajszej sesji, że jestem rozczarowany Waszą usługą?, że jestem zawiedziony? Nie, ja jestem zwyczajnie wkur...ny. Rozumiem, że awarie się zdarzają, nie ma systemów bezawaryjnych ale to, co dzieje się z maklerem po kilka razy w miesiącu to skrajny brak profesjonalizmu. Tam,gdzie ludzie inwestją ciężko zarobione pieniądze nie może być na to miejsca. Swoją drogą dlaczego tak kurczowo się tego Modułu Makler trzymacie biorąc pod uwagą jego systematyczną awaryjność? Poprzedni system składania zleceń Sidoma Online był przecież nieporównywalnie bardziej funkcjonalny i mało awaryjny (i nie jest to tylko moja opinia, a raczej każdego kto korzystał z obu platform). Nie wiem czy to Wy sami podejmujecie tak nietrafione decyzje, czy może mityczna "góra",
ale możliwe jest, że odbije się to ucieczką inwestorów do innych banków. Poza tym dlaczego taka wydawałoby się poważna instytucja jak ING naraża tak często swoich klientów na takie straty finansowe? Jakaś 1-2 godzinna awaria raz na 3 miesiące nikomu by salda nie wyczyściła i nikt by nie miał żadnych pretensji, natomiast to,co się teraz wyprawia... zresztą poczytajcie w necie sami co ludzie piszą nt. usługi makler i makler mobile. Nie będę tutaj oceniał waszego zespołu IT bo nie wiem gdzie tkwi problem, poza tym przecież Wasi fachowcy regularnie prowadzą prace serwisowe o czym zawsze informujecie, to dlaczego tak często coś się dzieje? Może otwórzcie dla głównego informatyka ING konto maklerskie i wynagrodzenie wypłacajcie w akcjach, naszych pieniędzy nie szanujecie to może będziecie szanować jego i skończą się raz na zawsze te ciągłe awarie...
Co możecie powiedzieć takiemu człowiekowi, który siedzi od rana w swoim futurystycznym biurze, co kilka sekund odświeża zakładkę aktualności ING i nie wierzy w to co widzi ,luzuje krawat z nerwów bo szyja mu się poci,a kurs akcji które miał sprzedać na otwarciu sesji nieubłaganie zjeżdża w dół i wczorajszy zysk zaamienia się w potężną stratę, złość miesza się z bezradnością, ale po kilku godzinach takiej walki pozostaje tylko wzrok wbity w okno i zupełna obojętność. Powiem Wam jaka pierwsza myśl ciśnie się do głowy zaraz po tej pustce, którą przed chwilą widział w oknie swojego biurowca; "to koniec mojej współpracy z ING, tyle razy sobie obiecywałem ale tym razem definitywnie. Przenoszę usługi maklerskie do mniej awaryjnego DM, a straconego dzisiaj kapitału im nie odpuszczę". A co, jeżeli taki inwestor obraca milionami PLN dziennie??
Domyślam się,że macie głęboko w poważaniu małe podmioty, liczą się przede wszystkim duże firmy i korporacje z ogromnym kapitałem, jednak nie lekceważcie drobnych inwestorów bo takich jest najwięcej, a po zagrywkach jak teraz i wcześniej możecie spodziewać się najczarniejszego PR-u w sieci. Nie jestem przeciwko ING ale nie dajecie ludziom wyboru. Rozumiem złość i irytację użytkowników maklera, szczególnie tych, którzy wczoraj stracili pieniądze jak i tych,którzy nie mogli zrealizować zysku. Nie ma nic gorszego dla inwestora niż nie mieć żadnego wpływu na to co w danej chwili dzieje się w jego porfelu - tak cięźko to zrozumieć?
Ten Wasz kolorowy "moduł makler" zostawcie na pamiątkę i w ramach edukacji inwestycyjnej będzie go można pokazywać w gimnazjum na zachętę dla dzieci, które w przyszłości zainteresują się inwestowaniem na GPW, a to,że często nie działa dowiedzą się później w praktyce... Fakty nie kłamią - moduł makler jest symbolem porażki Waszego biura,a jego prawidłowa nazwa to Moduł AWARIA Makler.

Zwracam się tutaj do  prezesa Bartkiewicza oraz osób z DM ING odpowiedzialnych za prawidłowe działanie konta maklerskiego aby wrócić do podstaw, czyli sprawdzonego systemu składania zleceń Sidoma Online. Dla ptzypomnienia i zrozumienia - lepsze jest wrogiem dobrego. Proszę tutaj o jasną i krótką odpowiedź, może być nawet w jednym zdaniu, tzn. czy jest możliwość przywrócenia Sidomy w najbliższym czasie, czy takiej możliwości nie ma? Po tylu latach w ING powinienem mieć prawo wyboru Moduł Makler albo Sidoma Online.

Pozdrawiam i sukcesów w podejmowaniu kluczowych dla ING decyzji życzę.

M. Nowicki

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INGBSK 0,76% 331,50 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.