Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  32,54 zł , zmiana od tamtej pory: 18,38%

Dziwny jest ten Play

Jestem związany z branżą telekomunikacji radiowej, więc patrzę na to przez pryzmat mojego hobby. Jako że w mojej bliskiej i dalszej okolicy pojawiły się nowe maszty z antenami Play, postanowiłem ostatnio przyjrzeć się im z bliska.
Co mnie zdziwiło?
Zauważyłem że kilka z nich jest ustawione w genialnych wręcz lokalizacjach, obejmujących swym zasięgiem sporej wielkości, zamieszkały obszar wiejski.
Jeden maszt znajdował się jakieś 2 km od małej wioski, i dalej pole... Zasięg raczej dla traktorzystów niż dla aut bo droga mało ruchliwa.
Najdziwniejsze jednak dla mnie było to że na żadnym z masztów nie zauważyłem radiolinii. Niektóre stoją też z dala od sieci elektrycznej, nawet ten 2 km od wioski.
W przypadku najbliższego masztu, wiem że nie ma w tym miejscu prądu ani światłowodu. Stoi tam od dłuższego czasu, anteny zainstalowane ale nie działa.
Czy firmie opłaca się inwestować w takie maszty?.
Czy oni sami wykonują przekopy na 2 km żeby podłączyć maszt?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLAY -0,36% 38,52 2020-12-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.