O kursie nie wspomniałem i trudno mi cokolwiek w tej sprawie dziś sensownego napisać. Z jednej strony coś ruszyło z siecią bo widać nowe nadajniki, lepszy zasięg i dobry marketing, z drugiej strony przed nimi masa pracy do wykonania. Patrząc na dzisiejszą infrastrukturę sieci i porównując ich z konkurencją, uważam że są na trzecim miejscu z czterech największych operatorów.
Jeżeli się sprężą, za 2 lata mogą mieć w miarę przyzwoitą sieć. Jeżeli będą mieli jakość i przystępne ceny, ludzie sami do nich przyjdą. Na moim terenie stoją 2 duże zakłady ale zasięg Playa jest na razie tak słaby że wszyscy znajomi pouciekali do konkurencji, ja zresztą też. Konkurencja ma w pobliżu maszt i niedawno podwoiła na nim prędkość bo zauważyli zapotrzebowanie na dane. Żona ma jeszcze telefon w Play i też chciała od nich odejść, ale namówiłem ją by jeszcze poczekała. Jak odpalą te nowe maszty i będzie OK, rozważę powrót do nich.
W dłuższej perspektywie kurs będzie zależał od jakości i ceny usług, Jeżeli nie popełnią zbyt wielu błędów, w najbliższych latach powinien utrzymać się długoterminowy trend wzrostowy.