Forum Giełda +Dodaj wątek

dotrzymują słowa

coraz ciekawsza dla mnie jest ta spółka - taki z cicha pęk, chociaż, nie, raczej nie tak cicha co solidna..
Parę tygodni temu ich Prezes zapowiedział w CNBC że przejmą za symboliczne kwoty kilkunastu tysięcy dwie kolejne firmy - 25% i 1 udział.
Parę tygodni mija i .... jest dokładnie to co zapowiedział. Więcej, nie jakichś start upów czy bidaków co właśnie znikają z powierzchni ziemi ale solidne z prawie lub ponad 100 mln obrotem, zaś Marleź to wygląda na zyskowny podmiot na poziomie 1,5 -2 mln netto rocznie. Za kilkanście tysięcy złotych!!!!
Rozumiem że im odwalają kawał roboty, ale ta ich KOLAJA od zarządzania tymczasowego też gratis tam chyba nie siedzi.
Jateż tak chcę!!!!
No i wreszcie coś na co czekam - w którymś wywiadzie Rey zapowiedział walkę o zamianę upadłości likwidacyjnej SEMAXU na układ.
No, jeśli im by to wyszło, to czapki z głów i mogę za nimi teczkę nosić lub parzyć kawę lub herbatę, bo szkoda ich czasu na takie czynnośći - byle robili kolejne takie deale!!!!!!!

Taki Semax według artykułu z PB sprzed miesiąca? to sółka o kilkudziesięciu milionach obrotów a działalność outletowa to teraz hossę przeżywa.Tylko ktpo da takiej firmie towar?
Przyznam się ze to , ta reanimacja Semaksu to dla mnie prawdziwy probierz umiejętności wyprowadzania firm z kryzysu przez ludzi ze Skyline.
Jeśli im się uda to będą dla mnie number one.
Ich specjalność to wprowadzanie na GPW a jak posucha...to poszli po rozum do głowy i wzięli się za zarządzanie w kryzysie - podwójnie - na skalę makro i mikro.
Więcej jeszcze traktują to jako okazję do przejmowania prawie za nic firm na jakie inne venture czy private fundusze wykładają miliony!!!
Rozpisałem się ale ---dla mnie to aż nienormalnie fantastyczne.
Jak oni to robią.
Jak pisałem - teraz weryfikatorem ich kompetencji z pogranicza cudotwórstwa będzie lub nie układ w Semaxie.
Jak zrobią, to jestem gotów jechać do nich do firmy i normalnie podziękować .
Robię się pompatyczny ale tak na normalnie to trudno zrozumieć taką skuteczność.
Przecięż każda z ich inwestycji - o ile je ytrzymają i rozkręcą będzie warta dla ich portfela od kilkunastu do kilkudziesięciu/Semax/ milionów złotych!!!
Cholera, po prostu sam sobie nie wierzę co mi wychodzi z obliczeń..
Może ktoś coś wie albo rozumie to czary mary - w korzystnym sensie, bo jak nijak tego nie umiem rozgryźć.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SKYLINE -0,64% 1,55 2025-09-26 12:12:49
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.