Wybicie pod raport wyraźnie siadło. Spółka trochę na uboczu, z niskimi obrotami i przez to pewnie kurs nie zawsze powiązany z fundamentami. Raport za q1 rewelacyjny. Mocny skok przychodów i zysku. Co do perspektyw na dalszą część roku, warto odnotować spory udzial w kosztach materiałów i wynagrodzeń, gdzie presja zelżała. Dobrze to wg mnie wróży rentowności w kolejnych kwartałach. Budowlanka jako driver popytu na produkty i towary spółki na tle innych sektorów też sobie radzi stosunkowo dobrze. Ale ktoś cierpliwie podsypuje nieduże pakiety akcji poniżej 2 pln i wygĺąda to na próbę utrzymania kursu w ryzach. Nie można wg mnie wykluczyć opcji wezwania i próby zdjęcia tematu z rynku jak najniższym kosztem. Nawet gdyby tak było kurs nie odbiega za bardzo od średniej z 6 miesięcy więc i z tej strony ryzyko ograniczone. Biorąc pod uwagę raport i perpektywy spółki jest to wg mnie spokojnie materiał na 3-3.5 pln.
Parę tysięcy dziennie da się zebrać z oferty kupna. Podaż oddaje regularnie małe pakiety. Generalnie jak na standardy nc jest pod co grać, mam na myśli fundamenty. Ciekawie wynikowo wygląda też aiton, biztech i softblue, ale w tym ostatnim przypadku spekulacja osiągnęła już trudne do zaakceptowania rozmiary.