1.Lubię kupować spółki po cenie niższej niż nominalna (każdy zorientowany rozumie jak jest tanio po takiej cenie kupować).
2.Lubię kupować spółki po cenie niższej niż wartość księgowa...
3.Lubię kupować spółki po cenie przy jednocyfrowym C/Z i stabilnych perspektywach.
4.Lubię kupować spółki po cenie poniżej 1zł (jeżeli spełniają powyższe warunki).
Dlatego po raz pierwszy w życiu posiadam teraz akcje EFH, Calatrava, Herkules i kupiłem też akcje tego Waszego Budopolu.
Obserwowałem go po odbiciu od 0,72, sygnał kupna i zakup po 0,82. Teraz sygnały mi się potwierdzają i po co mi to sprzedawać? Ważny opór 0,97 (średnia 200ses), po jego przebiciu będzie można rzadziej zaglądać w notowania. Potem linia krótkoterminowego trendu przy 1.03 a potem opór dopiero 1,50. Przebicie 1,50 będzie sygnałem baaardzo długoterminowym... :)
Do niedawna nawet nie wiedziałem o istnieniu EFH, Calatrava, Herkules czy Budopolu. A teraz to moje jedyne papiery w portfelu. EFH i Calatrava już wiem, że na dłużej. Herkules właśnie chyba się potwierdza na długo, a Budopol ... nie chcę zapeszać :)
Pozdrawiam serdecznie i życzę więcej spokoju i uśmiechu :)