Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16,80 zł , zmiana od tamtej pory: 303,57%

dobieranie akcji

Mam krótki staż na giełdzie, nie mam jakiś olbrzymich środków jak niektórzy tutaj ale jak na mnie to już teraz jest poważne zaangażowanie 40 tys zł i przy ICE wybrałem strategię cyklicznego dobierania akcji. Wystartowałem od 25 zł i w miarę wolnych środków uwalnianych z innych spółek systematycznie robię zakupy. Dzisiaj też kupiłem. Średnia zakupu niestety rośnie - dobrze, że kurs szybciej :) Dzisiejszy webinar mnie tylko umocnił w przekonaniu, że ta ekipa dowiezie swój pipeline i patrzę na swoją inwestycję w ICE zdecydowanie długofalowo. Super dla mnie, że Prezes po raz kolejny potwierdził utrzymanie dotychczasowej polityki dywidendowej - tutaj zmian nie będzie. Potrzebna jest im teraz pierwsza komercjalizacja bo to będzie taka pieczątka DONE i bardzo wzmocni kurs ICE i to stanie się wkrótce. Wejście krajowych fundów też potwierdza moje długofalowe podejście. Trzymam kciuki ale też nadal dywersyfikuję swój portfel. Nie samym ICE przecież giełda stoi.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MEDINICE -3,14% 67,80 2026-05-04 17:00:00