Czy kasę oddadzą czy nie... Dużo zależy od nas, od naszej determinacji.
Idealnie gdyby Prokuratorem Generalnym lub jeszcze lepiej Ministrem Sprawiedliwości został Roman Giertych.
Ale zostanie pewnie Adam Bodnar - właściwy kandydat dla Narodu Polskiego ( pewnie najlepszy ) - jako były RPO znał temat IDEI BANK i znał problematykę GNB - 200 tys. Polaków to sporo ( liczę łącznie akcjonariuszy i obligatariuszy GNB/IB - nie mam dokładnych danych ale myślę, że to rozsądna liczba.
NSA czeka na odpowiedź TSUE. To wszystko jeszcze potrwa. Pisowcy natomiast powprowadzali swoich sędziów do NSA ( sędzina co wydała w mojej opinii niesprawiedliwy i nieobiektywny wyrok w sprawie przym restr. IDEI przeszła do NSA - pewnie taki awans w wykonaniu Pisowców ) przyszły Minister Sprawiedliwości musi zrozumieć co tak naprawdę się stało - w pewnym sensie sam Leszek Czarnecki pewnie wystarczy ale nie zaszkodzi jak i inni akcjonariusze/obligatariusze dołączą do niego lub samodzielnie będą działać - zobaczymy czy PIS uszanuję decyzję Narodu i odda Władzę ( oni coś tam jeszcze kombinują, mafia będzie walczyć do końca, bo wie co stanie się po oddaniu władzy ). Pozdr.