Forum Giełda +Dodaj wątek
Wiesz Cercio, że bardzo cię lubię i powiem ci tak, że na dzień dzisiejszy mam na temat teorii fal Elliotta takie a nie inne zdanie i nie widzę dzisiaj przesłanek do tego aby cokolwiek zmieniać.
Ostatnio zostałem zaproszony na spotkanie z ludźmi tworzącymi ten oto portal http://www.inwestorgieldowy.org.pl/
Moglibyśmy ty i ja mieć tam swoje własne blogi, które stanowiłyby część spojrzenia na globalny rynek. Jednak to pociąga za sobą nie lada zobowiązanie pisania prawie codziennie, a ja to robię wtedy gdy czuje taką potrzebę. Jeden rozmówca był nad wyraz interesujący. To nie było słuchanie z mojej strony. Pochłaniałem dosłownie jego słowa, tak ciekawie i w sposób niezwykle zajmujący mówił o procesach jakie zachodzą w gospodarce na całym świecie i jakie to może mieć konsekwencje dla nas. Nasze spojrzenie na wiele spraw było niezwykle zbieżne, chociaż wyszliśmy z goła z zupełnie innych punktów startowych. Oglądałeś zapewne film 2012. Myślę że choć twórcy tego filmu mają wybujałą wyobraźnie, to jednak coś będzie na rzeczy bo zobacz co dla ciebie mam ( a jest to z mojej strony rzecz niebywała, ponieważ jeszcze się tak nie zdarzyło abym komuś przekazał swoje głęboko skrywane przemyślenia )

Relacje czasowe:

Fala III = fala I + fala V
Fala V = fala I x 1,618
Fala V = fala III x 0,618
Fala V x 3 = fala II
Fala III x 1,786 = fala II
Fala IV x 3 = fala III

Relacje procentowe

Fala I x 0,146 = fala III
Fala I x 0,130 = fala V
Fala V x 1,130 = fala III
Fala I = V+ III x 3.618

Fala III nigdy nie jest najkrótsza, tak w ujęciu procentowym jak i bezwzględnym
Tylko Cie proszę nie pytaj mnie już o to, jak do tego doszedłem, bo łeb i tak mam skołatany
a spróbuj samodzielnie to równanie sprawdzić. Mam nadzieje, że mnie za to nie zabiją ale mam do ciebie słabość.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
  • do CERCIA Autor: ~chodzik księżycowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SWIECIE 0,28% 71,00 2012-05-11 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.