Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  29,40 zł , zmiana od tamtej pory: -3,23%

Do Bywalca; Re: Jest OK; Re: Sukces medialny ACTION

Dnia 2025-10-17 o godz. 18:23 ~bywalec napisał(a):
> Bry wieczór,
> nurtuje mnie kwestia do jakich graczy trafimy ? i może przy raportach za IV kwartał coś o tym będzie....
> póki co Bidra z rozmachem wstawi ok. 3000 recyklo od RVM do końca roku, a firma z okolic Wawy,
> dobrego weekendu i ciekawy Q się szykuje.
[...]

Dobry wieczór Bywalcze. Sprawdziły się Twoje życzenia (jw.), weekend wypada dobry, także za sprawą ostatniego raportu DM BOŚ i ceny docelowej 12M: 36 zł za akcję . W sprawie zmian w akcjonariacie już wcześniej sygnalizowałem koledze Asdf,  że szykuję się coś napisać, ale całkiem w osobnym wątku - może będziecie mieć jakieś swoje w tym zakresie przemyślenia. Poproszę o odrobinę cierpliwości więcej, bo cały czas mi brak swobodnego czasu na to. Jako, iż Ty Bywalcze, jak ja i wielu wiarusów z forum, jesteśmy długodystansowcami, to też dobrze, że studzisz nastroje związane z recyklomatami, bo przecież nie chodzi o zbyt szybki wzrost kursu, a później gwałtowny spadek - długodystansowcom zależy na wzroście ustawicznym, ale niekoniecznie szybkim, albowiem w dłuższym okresie, będziemy mogli dokupić akcji, solidnych perspektywicznie, z całkiem innych dochodów, które pojawią się w tym czasie. Tutaj też dorzucę trochę na ochłodzenie niektórych głów zafascynowanych wyceną 36 zł, że nie tylko "Bidra" wybrała RMV, ale ostatnio i Lewiatan, i Auchan... Dodatkowo, gdy pojawiła się wcześniejsza wycena 27,20 zł to też trochę trwało zanim do takiej ceny doszliśmy, a ostatnio i przekraczaliśmy podczas sesji 30 zł z kawałkiem. Po prostu są jeszcze poważni, nie wymienieni z nazwy "gracze", którzy podobnie, jak my, są długodystansowcami. To tylko świeżakom zależy, by szybko wzrosło; zarobią swoje "małe coś niecoś" i się  wycofają. Nam wiele lat temu zależało na minimum 35 zł. Dochodzimy do tego. Ze swojej strony dałem dla siebie ramy czasowe ewentualnego wyjścia 35 zł, ale i lata minimum 2027-2028. Obecnie patrząc w przyszłość oceniam, że będzie kurs znacznie większy. Więc trwam w optymistycznej nadziei. Ty również bywaj! Pozdrawiam serdecznie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ACTION -0,52% 28,45 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.