Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,94 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

do Adalberta

@Adalbercie, 
Świetnie, że zamiast "nie wierzę że to Małecki złożył wniosek o upadłość", nareszcie zdobyłeś informację, że wniosek o upadłość (i prawdopodobnie z prepackiem) to pewna spółka. Więc nie przeproszę. 
Nie nazywaj mnie złodziejem bo nim nie jestem. Po prostu składam do kupy informacje które w wysokim prawdopodobieństwie składają się na dowód, jak w sądach wysokie wyroki bywają bez dowodu wprost, a w tzw. postępowaniu poszlakowym na 99,99%. 
Ale świetnie Adalbercie że zastąpiłeś Małeckiego, wykazałeś mój błąd mimo licznych świadectw. Tak dalej, mam co układać na nowo. 
Czyli:
Sąd musi uznać, że złożona propozycja ceny jest dla akcjonariuszy właściwa. W tym świetle PAM, jako takie, nie musi powiększać się o nowych indywidualnych członków, więc Twoje nawoływanie do wstępowania jest - przepraszam - bez sensu, PAM sam w sobie (czyli Małecki) już teraz stanowi dostateczne przedstawicielstwo akcjonariuszy przed sądem. Niestety, jest równocześnie Prezesem Petrolinvestu więc jego działane jako prezesa PAM jest/będzie przed sądem moim zdaniem umniejszone, bo sąd również musi dbać o wierzyciela. 
Generalnie w tym miejscu przychylam się do Twojego pesymizmu, niestety :-(

Jak widzę Wierzyciel przejmuje Petrolinvest w celu kontroli, niekoniecznie odzyskania pieniędzy bo ich znów nie ma. Pytanie - komu zależy na tym, żeby mimo braku szans na odzyskanie pieniędzy (bo ich znów brak), przejąć kontrolę nad spółką, no i jaki status będzie miało PAM? 
Nowa układanka, tym razem nieciekawa :-(

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PETROLINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.